P.S. I LOVE YOU

Såg filmen igår ja längtat efter att få se så länge, P:S I LOVE YOU. Den va riktigt bra MEN som alltid va boken mycket mycket bättre! Rekomenderar boken starkt för er som ej ännu läst den! Rekomenderar filmen med för den delen :)

Vean på besök!

Träningen går verkligen toppen, både förra veckans träning och denna e ja riktigt nöjd med. Så skönt att komma igång ordentligt innan jobbet börjar!

Nu ska ja fixa i ordning lite sen ska ja ner och möta Vean som kommer på besök! Ska bli skitskoj!
Blir stan en sväng och en fika med Sofia.

Ciao

Vill kunna somna!

Jag kan vara hur trött som helst, men när jag lägger huvudet på kudden kan jag ändå inte somna. Det är då hjärnan börjar arbeta och ja tänker på allt och inget. Sjukt vilka associationer man gör när man låter tankarna flyga fritt.
Men för en gångs skulle vore det skönt att kunna somna relativt snabbt, slippa ligga mellan 1,5 -2 timmar och bara fundera. Den onda spiralen blir ju också att ju mer man börjar fundera desto svårare blir det att somna...

segis

Legat och segat i soffan hela eftermiddagen. Riktigt trött har ja varit idag. Så efter luchen la jag och Martin oss i varsin soffa och tittade på Seinfeld. Serien är helt okej men långt ifrån samma klass som vänner!

Nu ska ja snart en sväng till nya jobbet. Ska träffa alla ja ska jobba med. Ska bli spännande!

Fick ett brev idag med där det stod att gitarrkursen blir av, skit skoj! Nästa onsdag börjar den och är 4 veckor frammåt, längtar!

Ciao

London!

Resa till London bokad. 500:- för 2 personer tur och retur. Helt perfekt pris! Nu gäller det bara att hitta ett bra boende med! Men ska nog inte vara nått problem, utbudet e ju stort! Åhh så skoj det ska bli. Velat åka till London så länge och nu ska det snart bli av! Lovely!!

Minnen

Just suttit och läst igenom ALLA mina inlägg från resan i Thailand. Shit så oerhört mycket vi fick uppleva, så härligt vi hade det och så otoligt brun man va! längtar tillbaka en hel del ska ja berätta! Vill åka bort igen....

Nånstans måste det gått fel!

När det är betydligt mycket billigare att hyra en bil och köra till den man vill hälsa på, trots att det är en massa mil bort, än att ta tåget DÅ är det nått som är fel! När det värnas så mycket om miljön borde väl det miljövänligaste alternativet vara det billigaste?! Eller tycker och tänker jag fel? SJ skärpning!

Sol på balkongen!

När ja vaknade imorse och tittade ut genom fönstret så trodde ja knappt mina ögon. En blå himmel! Helt underbart! Har suttit på balkongen och njutit av solen hela förmmiddagen! Tänk om varje dag kunde vara som denna! Man blir så mycket gladare när solen tittar fram, allt blir mycket lättare!

Lördag

Så var det lördag igen. Shit så fort veckorna springer iväg, och ändå gör ja inte så mycket. Känns som det kommer gå ännu fortare sen när jobbet drar igång...

Började dagen med ett jobbigt. Långt och härligt pass på gymmet, blev 75 min.
När vi kom ut från gymmet va det näst intill klarblå himmel så när ja kom hem blev det balkongen nån timme, helt underbart, saknar solen så!!

Just hemkommer från maxi. De hade utförsäljning på stolsdynor. Köpte två till våra balkongstolar... äntligen... Billiga va de med. Kostade bara 50:- st och hade innan kostat mellan250-499:-. Vilket klipp alltså! Blev ett par gröna, skitsnygga!

Ha en bra kväll nu allesammans!!

Ciao

Bröllop!

Har ju glömt berätta att vi ska på bröllop i feb. 14 feb närmare bestämt, perfekt dag för giftemål. E Linda, en gammal kompis som jag och Åsa träffade för sjukt många år sedan nere på Gran Canaria, som ska gifta sig med Rasmus. Första kompisen som ska gifta sig. Ska bli så sjukt skoj och e så otroligt glad för att vi får komma på deras speciella dag! Så i feb e det Halmstad och bröllop som gäller!!

Onyttig kväll

Ska strax gå till affären, köpa lite chips. Vet att det e sjukt onyttigt men samtidigt är det ju så sjukt gott. Och eftersom ja vart så duktig i veckan med träningen (ska även iväg imorgon bitti) så gör det ju inte lika stor skada som det skulle gjort om jag inte tränat något alls... hmmm... låter lite skumt men på nått sätt måste man ju kunna övertala sig att det e okej?!

MÄN SOM HATAR KVINNOR

Tittade just på trailern till filmen "Män som Hatar Kvinnor". Boken som filmen baseras på är ju skriven av Stieg Larsson. Och ni som inte ännu har läst den, gör det, den e verkligen super! Alla tre böckerna i serien är kanon. Trailern va väldigt speciell och jag hoppas att filmen lever upp till boken. Men det har ju aldrig hänt förr så räknar väl inte med det nu heller egentligen. Bara den e bra så e ja nöjd. Mars 2009 kommer den.. längtar!

1,2,3 SÅLD!

Idag har papprerna skrivits på (Tack än en gång Henke), så nu är allt färdigt, vår lägenhet i Kalmar är såld!! E supernöjda med att ha fått den såld med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut. Mäklarfirman hade haft 21 visningar och endast 12 pers hade kommit sammanlagt. Ser likadant ut för alla firor i Kalmar, inget bra läge att sälja alltså om man inte måste.

Men vi lyckades alltså och fick det pris vi hade begärt. Helt underbart!

Bolt!

Jag är inte den som är överförtjust att kolla idrott. Men ska ja kolla nått så e d friitdrott som gäller. Och idag när Bolt slog det oslagbara världsrekordet på 200m i 0,9 motvind så rös t.o.m. jag. 19,30 sek, helt makalöst bra!! Ni som missade det, SE DET!!

Äntligen!

Äntligen har vi fått vår efterlängtade toalettdörr! Blev en vit så blev väl inte världens snyggaste men skit samma rent ut sagt. Bara så härligt att äntligen kunna använda båda våra badrum!! Har även fått en ny duschstång så nu slipper vi hålla i duschslangen med! Blir bara bättre och bättre!!

Ajaj

Finns det nån muskel jag inte har ont i idag så säg. Fy fasiken vilken träningsvärk. Kände mig som en 80-årig tant när ja skulle ta mig upp från sängen imorse! Men e lite härligt samtidigt... känner ju att det gör nytta så e bara att fortsätta. Idag blir det dock vilodag. Ska fixa lite smågrejer här hemma!

På G!

Trots en rejäl träningsvärk i armar, bröst och axlar begav jag mig i förmiddags till friskis för ett medel - hoppfritt pass. Det jag älskar mest med friskis är att man verkligen får en genomkörare av hela kroppen!

Känner att jag e på G nu, riktigt på G!

Gulaschsoppa med Bulgur

GULASCHSOPPA MED BULGUR (4 pers)



2 dl  Bulgur
1 morot
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
2 liter grönsaksbuljong
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
olivolja
salt och peppar

Ansa och skiva alla grönsakerna. Fräs dem i en skvätt olija i en rejäl kastrull.
Tillsätt bulgur och rör ner paprikapulver och tomatpuré.
Häll i buljongen.
Låt soppan koka under lock på svag värme i 30 min.
Smaka av med salt och peppar.

Ett gott bröd och en klick turkisk yoghurt passar utmärkt till soppan!

sista...

Nu är det bara en liten underskrift som krävs... hoppas verkligen det håller hela vägen nu!

Harry Potter

Inte nog att harry Potter filmen "Harry Potter och halvblods-prinsen"  kommer ha biopremiär ett halvår senare än det från början var sagt (åhh så arg ja blev) så visar det sig nu att den sista boken "Harry Potter och dödsrelikerna" kommer spelas in till två filmer... Blir man trött eller trött???

Äntligen!

Så.... då va första träningen avslutad. Blev ett pass på gymmet, 40 min. Kändes lagom med tanke på att ja inte tränat på säkert 7-8 månader. Är iallafalla helt slut, underbart! Längtar nästan lite till träningsvärken imorgon : ) Men shit så mycket framför allt styrka som försvunnit från min kropp, visst lite kondis också men har ju fått vardagskondis under tiden ja ej tränat. Dags att bygga upp den igen!

Nu e d snart dags för lunch, Gulaschsoppa med Bulgur, sjukt gott. Tänkte lägga ut receptet senare!

Ciao

Segdag

Fy fasiken vilken seg dag ja haft idag. Har bara legat i soffan och kollat på friidrott, inte okrat röra mig mer än för att fixa iordning lite lunch. Men e skönt att ha sånna dagar ibland.

Imorgon e d måndag och då ska ja iväg och träna, ska bli härligt!

Ciao

Parken Zoo

Idag har vi som sagt vart på Parken Zoo en sväng. Fanns en hel del djur, men vet inte riktigt om det skulle varit värt de 150kr det egentligen kostar. tur att vi hade fått gratisbiljetter!

Lite bilder från dagen täkte ja iaf lägga upp!





  






Som vi skrattade åt de små bältdjuren. De sprang som bara den, och allt
ja kunde tänka på var när Ross i Vänner klädde ut sig till ett bältdjur.
Inga likheter där inte!


Nu tror Martin att han med har ridit på en elefant..... hmm....



Visningen gick inte lika bra som i tors. Sista i morgon så får hålla tummarna för den!

Godmorgon!

Hej på er allesammans!

Lördag idag vilket innebär att vi ska ha vår andra visning. Väntar med spänning på mäklarens samtal när visningen är klar.
Jag och Martin ska bege oss till Parken Zoo här i Eksilstuna idag. Har fått gratisbiljetter av de vi hyr av och de gäller bara idag så även om inte vädret är det bästa så är det likabra att gå dit en sväng. Är alltid lika mysgt att gå omkring på djurparker tycker jag. Och är det inte heller stålande sol brukar ju djuren va lite piggare på att komma ut så vi hoppas på det!

Ha en bra dag!

Ciao

Höstlöften!

Tänk att det redan är fredag. Veckorna bara springer iväg. Visningen igår av lägenheten hade bara gått bra. Av de 7 visningar de haft igår hade vi haft flest folk på vår så mäklaren var mycket nöjd vilket vi med är. Nu är det visning på lö och sö med som vi får hålla tummarna för!


Hörde på radion för ett tag sen att många startar höstlöften, precis som nyårslöften men inför hösten ist. Tänkte ja skulle prova på det inför denna höst. Har satt upp 3 löften för mig. De är:

1. Komma igång ordentligt med träningen!
2. Börja sopsortera ordentligt (började nu när vi flyttade men måste komma på nått smart. Att ha en massa påsar i hela köket är inte speciellt snyggt....)
3. Spara, spara, spara!


Får se hur det går men ska verkligen göra mitt bästa, det lovar jag!

Håkan

Håkan ska redan ge sig ut på en ny turne i höst. E så sjukt sugen på att gå.
Är en av få artister ja kan tänka mig lägga pengar på för att få se!

Toadörren, var är du??

Blev en rejäl sovmorgon idag. Gick inte upp förräns halv 11. Men när man vaknar tidigare och det enda man hör är regnet som öser ner så blir man inte så sugen på att gå upp. E glad att ja va ute så pass mycket igår och utnjuttjade den underbara eftermiddagen i solen!

Precis när ja gått upp ringer det på dörren. Va bovärdare som skulle komma och fixa lite i vår lägenhet. Och gissa vad de säger.... alltså ni kan aldrig gissa för det e så sjukt.... 3 MÅNADERS VÄNTETID PÅ TOADÖRREN!!! Ehhhh NEJ TACK! Så nu ska vi få en träfärgad istället trots att de andra dörrarna är bruna. Blir ju inte så himla snyggt men va utan en toadörr i 3 månader är väl ingen som vill?!
Så snart är allt åtgärdat i lägenheten och det e så gott som bara tapeterna vi väntar på. Har vi inte hört något förräns på måndag tänker ja ringa och höra hur det går för dem. Man vill ju att de ska komma så snart som möjligt så man kan få fixa i ordning sitt hem ordentligt!


Ikväll gäller det, håll tummarna!

Sol!!

Blev en sväng ner på stan med cykeln idag, fixade blandannat träningskort på friskis så nu finns de inga hinder för mig på måndag när den nya terminen kör igång. Längtar en massa och ska bli sjukt skönt att börja röra på sig ordentligt igen, få svettas och känna sig helt slut i kroppen!
Blir fortfarande förvånad hur sjukt nära stan vi verkligen bor, tog 2-3 minuter att cykla ner, och då var det ändå motvind!

Va tvungen att ha solglasögon på mig ute idag. Har haft riktigt fint och varmt nu i em och det känns helt fantastiskt. Önskar bara nu att det får vara så ett tag framöver!


Imorgon e d första visningen av vår lägenhet i Kalmar. Sen är det två till, en på lö och en på sö. Så nu gäller det bara att hålla tummarna!!!

Gul Bil!

Ni vet leken "Gul bil", när man ska "slå" den bredvid och säga -gul bil.... Måste bara få säga, jag är helt enkelt grym på den : ).. eller det kan va så med att Martin inte är.... ehh....hmm... lika grym... Igår vann ja med 15-5 och idag med 7-1... Det resultatet säger väl allt??!! Eller?!

GRATIS BIO

Brukar inte vara så mycket för sånna här gratis saker, men detta e verkligen toppen!

Bli medlem du med på GRATIS BIO du med. Samla poäng och få presentkort hemskickade!
Finns faktiskt en hel del skoj!! Tiden bara springer iväg när man är inne på sidan : )

Klicka på länken och registrera dig med, du får 50 poäng vid registreringen. Om du skriver in mig som värvare (Liina82) så får du 25 poäng extra vid registreringen! Lycka till!

Gratis bio


fixarmänniskorna...

Det verkar vara så här att om det ska komma nån "fixarmänniska" till en så ringer de hur tidigt som helst. Först var det ju städet som ringde 7.08 och va här 7.45, och idag ringde kakelgubben 7.40 och va här bara några minuter senare.Nu är det iaf klart och vi har fått 5 nya kakelplattor i duschen och 1 i köket. Nu är det bara tapeterna vi väntar på, och så då toadörren... Fattar inte det, HUR kan en besiktning av lägenheten gå igenom när det fattas en toadörr?? Men den som väntar på nått gott... ; )

Tvätteriets dilemma

Okej, är kanske inte världens problem att inte ha tvättmaskin hemma, att få springa ner i tvättstugan. Men en sak är säker iaf och det är att det INTE är skoj.  Men vet ni vad det jobbigaste egentligen är, inte att springa upp och ner släpandes på en massa tvätt, nee utan att all tvätt inte torkar trots att man har både torktumlare och torkrum. Man får ändå torka endel kläder uppe i lägenheten, vilket är en av de saker man hoppas på att bli av med när man har en stor och fin tvättstuga!

Bortskämd?!

Ska tvätta i tvättstuga imorgon för första gången på närmare 2,5 år... Hade ju en tvättmaskin uppe i lägenheten i Kalmar. Snacka om att man blitt bortskämd... Måste erkännas att ja har lite ångest för att börja släpa tvätt fram och tilbaka till tvättstuga igen, man blir ju så låst då... jaja... kan väl konstateras att det var dagens I-lands problem.


Såhär dåg det ut när mina kläder tvättades på Koh Lanta så ska kanske
inte klaga egentligen...

Blev liiite ändå

Va en bra bit att gå ut till Tuna Park. Visst kan det bero på att vi råka gå lite omväg på ditvägen så det tog ca 20 min längre än på vägen hem. Men har iaf blitt en härlig promenad på ca 110 min : )
Känns som jag kommer kunna spendera en hel del pengar där ute... Fanns en massa roliga affärer och riktigt fint och fräsch var det, kan inte va så jätte länge sen de byggde det.

Hittade iaf ett par träningsskor. Kostade lite mer än jag tänkt med de kändes verkligen super och va riktigt snygga. Hittade också en klocka äntligen!




Tuna Park

Filmen va riktigt bra igår och jag rekomenderar den starkt!

Idag ska vi ta en sväng till Tuna Park, ett stort köpcenter här i Eskilstuna. Ska försöka hitta träningsskor! Finns en massa annat ja skulle vilja handla med men det får vänta lite grann.. känner att ja måste ta det viktigaste först!

Ciao

Lördag

Tänk att det redan är lördag och snart är den slut också.... Tiden bara srpinger iväg.
Förmiddagen idag va riktigt seg, låg mest och läste och halvsov.
Efter lunch tänkte jag att det va bäst att ta tag i dagen annars skulle den försvinna helt så jag tog min kära cykel och begav mig på en cykeltur. Slutet på turen blev Torshälla. En liten mysig stad/by här i Eskilstuna Kommun. Många mysiga små gränder och en kanal/å som flyter inom Torshälla. Cyklade bara och tittade lite innan jag begav mig hemmåt med ett stopp i en godisaffär, hur mycket godis som helst, endel för 2,90 och annat fär 5,90. Blev att ja köpte lite till bion ikväll : ) Blev en härlig cykeltur på ca 70 minuter!

Blir inte de bästa bilderna med min mobil men tänkte ändå d skulle va skoj att lägga upp lite bilder!

Min älsklingcykel!


Kolla in husbåten. Lite annorlunda och skojsig, Bra va hette den!




Ikväll blir det som sagt bio. Vi ska gå och se The Dark Knight! Har ju hört av dem som redan sett den att de ska va riktigt bra så ska bli skoj!

Ha en trevlig lördagskväll!!

Kram på er!

Nytt

Har varit och valt nya tapeter nu till lägenheten! E så nöjd med våra val, kommer verkligen bli skitsnyggt när allt är omgjort och nytt!

Längtar!!

Regn, regn, regn...

Regnet öser ner utanför fönstret och har gjort det hela natten... Så otroligt trött jag är på allt regnande nu! Vill att solen ska komma fram igen! Som det ser ut nu blir det inga inlines idag, ska satsa på att köra lite rygg, armar och mage här hemma istället!

Träningen...

Så har även denna dag gått. Imorgon har vi redan bott här i en vecka och måste erkänna att det bara känns bättre och bättre så det e ju bra! Nu när vi har bott in oss lite i lägenheten och Eskilstuna är det dags att ta tag i allt jag tänkt göra när flytten blitt av. Det första jag ska ta tag i är verkligen att börja bli nyttigare och träna mer. Längtar tills friskis drar igång men redan nu tänkte ja börja med flera promenader i veckan och även ta tag i mina inlines igen. Blev riktigt sugen när ja läste att du Linda varit ute på en tur.

Började redan lite idag då jag och Martin va på en promenad runt här där vi bor nu ikväll, hittade bla ett stort musikslott, såg mysigt ut. Och imorgon blir den en sväng på inlines medan Martin är ute och cyklar. Hoppas bara inte regnet öser ner alltför mycket...

Måste måste måste.....

Godmorgon!

Gissa vad.... Vi ska få omtapetserat, i ALLA rum!!! Helt underbart!! Och inga problem alls var det, han va så sammarbetsvillig så! : ) Så från imorgon kan vi gå ner och välja tapeter, så blir nog att vi fixar det imorgon... Åhh så himla skönt det känns, nu känns det verkligen som det kan bli en toppenlägenhet!

Annars regnar det som vanligt utanför fönstret... så trisst, tur att Åsa och Elin kommer idag iaf och lyser upp dagen lite!

Ciao

Eskilstuna

Jaa ni, då va man Eskilstunabo nu då...

Själva flytten gick bara bra, Tack Henke, Tomas och Malin för hjälpen nere i Kalmar och tack mamma, pappa och Elin för hjälpen här uppe i Eskilstuna.
Visst är den en chansning att tacka ja till en lägenhet man inte sett, men att det kunde vara som denna trodde jag inte. De förra hyresgästerna hade ej städat lägenheten så vi fick flytta in alla våra saker i ett rum och i måndags kom en städfirma och spenderade över 4 timmar städandes...
Imorgon kommer nån gubbe från de vi hyr ifrån och vi ska göra om besiktningen tillsammans. Fettfläckar både här och där, hål lite överallt m.m.... Sen har de som bott här tidigare rökt inne så d stinker ju fasiken. E så att allergin kommit tillbaka....  Hoppas verkligen att de e villiga att tapetsera om!!

Annars känns det helt okej att bo här än så länge... Har gått runt lite och kollat på stan och runtomkring oss. Ser ut att vara en fin stad som är betydligt större än både jag och Martin trodde... 16:e största i Sverige visade det sig när vi va hos kusinerna i lö... Va även ett riktigt mysigt dygn i Växjö, alltid lika mysigt att komma dit!

Men visst saknar man Kalmar lite och allt man hade där... men så är det ju... och vill ju egentligen inte bo där heller, e nog mer att man känner till allt där och här är ALLT nytt.

Imorgon kommer Åsa ch Elin på besök! Längtar! Ska bli himla skoj och mysigt. har inte träffat Åsa sen ja kom hem från Thailand så är verkligen på tiden nu!

Ha d gött allesammans!

Ciao

RSS 2.0