Mobil

Fick min mobil idag, lovely!!!
De har bytt ut hela skalet, kameralins, högtalare och uppdaterat den...
Äntligen kan ja ringa igen :)

Besök

Ringde på dörren tidigare idag. Jag och Martin ligger i varsin soffa och tittar på tv. Tittar på varandra, vi väntar ju inget besök... Jag stänger av ljudet på tv:n, av gammal vana, ifall det är Tv-licensen. Smyger försiktigt fram till dörren, orkar inte öppna om det är tanterna från jehovas igen...  Tittar ut genom titthålet och utanför står det en man. Tänker att jag får väl öppna och se vad han vill... Gissa vem det va... ?! Precis... ingen annan en stackars utsänd människa från just "Tv-licensen i Kiruna" som han så fint presentera sig och visade up sitt licenskort. Shit hinner jag tänka...tur att vi stänkgde av ljudet ;) Som alla vet som känner mig så är jag verkligen sämst på att ljuga, man ser direkt på mig om jag inte talar sanning... men lyckades iallfall klämma fram att "eftersom vi är studenter så har vi inte råd med en tv men skulle höra av oss om vi köpte nån en vacker dag". Kändes så himla dumt och hjärtat slog riktgit hårt, hatar att ljuga... han antecknade det så fint i sin pärm innan vi sa hejdå och jag kunde stänga dörren och återgå till mitt tv-tittande... Vill verkligen inte betala nån himlans tv-licens.. betalar ju redan en massa för att kolla på tv, ska inte det räcka?!

Kort och blandat

Jobbade i må på Skälby för första gången sen i sept. Va så sjukt skoj att träffa alla igen!! Älskar det jobbet!! Ser fram emot när ja snart ska jobba två helger i rad...



Mindre än 4 veckor kvar till jul nu.. shit va tiden springer iväg. Ser fram emot helgen då det är första advent och julsakerna ska upp, e så mysigt! Får se om ja hinner/orkar baka något  i helgen, vore gott! Ska försöka handla lite julklappar i helgen me!



Igår skickades min telefon till mig från verkstan... Hoppas på att jag får den denna vecka, vore underbart!! Börjar verkligen känns att man inte har någon mobil, e jobbigt....



Mia va på ambassaden idag och lämnade in vår ansökan... 3 veckor skulle det ungefär ta innan det skickades hem hit, hoppas ja hinner få det innan jul!!



Går rätt okej med examensarbetet måste jag säga, fick bra respons av vår handledare i må. Idag var vi ute och gjorde klart vår undersökning. Gick bra så imorgon ska vi börja sammanställa den :)


Nu ska jag ta ut bröd ur ugnen och sen e d dax att laga lite mat :)

Ha d gött allesammans!!

Puss och kram

Footloose

Hade verkligen en super helg i Halmstad!! En massa skoj!! Höll lilla Loke i flera timmar i tors, så himla mysigt, man blir ju inte bara lite sugen. I fre blev d en hel del shoppande på Gekås, hittade en massa bra saker! I Lö va d Göteborg och Footloose som gällde. När vi tillslut kommit fram till Gbg och parkerat bilen, dock på ett annat ställe än vi planerat, blev det lunch med Veans kusin Anna och hennes kille. Sen va d dags för FOOTLOOSE!

                                                image96

Den var verkligen sjukt bra! Duktiga på att både sjunga och dansa! Vi satt på 4:e raden så kände verkligen som man fick kontakt med dem på scen, helt underbart! Synd bara att det är ganska dyrt med musikaler, annars hade jag gärna gått betydligt oftare än jag gör! Jag rekomenderar starkt alla att gå på Footloose!! ME LIKE!!

Helgen

Imorgon åker jag till Vean i Halmstad och hälsa på! Ska bli skitskoj! Ska fira hennes födelsedag lite i förskott, men så e d ju ibland. Ska till Gbg på lördag då hon ska få sin present. Hon vet inte ännu vad det är och har inte riktigt bestämt när jag ska berätta, antingen fre kväll eller lö när vi kommer fram till Gbg... får se hur det blir! Tror verkligen hon kommer uppskatta den iaf!! Har iallafall en fullspäckad helg. Imorgon när jag kommer till Halmstad ska vi åka ut till Patriks syster, Linda och lilla Loke ska också med. Fredag är det Gekås i Ullared och sen hundvakt som gäller och lördag blir det som sagt Gbg.

Ska få låna en telefon av Vean med :) Skitbra!!

Ciao

Avprickning

Tiden går fort och snart bär det av mot Bangkok och Asien. Är så mycket att fixa innan men har iaf börjar med det nu. Känns som man får ta det pö om pö när man har tid. Idag har jag ringt och fixat reseförsäkring och igår skickade jag iväg visumansökningar och sånt upp till Mia. Så skönt att hon bor i Sthlm och har möjlighet att lämna in dem på ambassaden, underlättar så mycket! Nästa vecka ska jag ringa ang vaccination med... Avprickningen av saker att fixa har alltså börjat, känns toppen :)

två

2 dagar utan min kära mobil och jag har redan abstinens.. hur ska detta gå?!

Minnen


              Minnen från när vi flyttade in i denna lägenhet vi bor i nu...

                 I dag senare,

                 I grillning senare,

                 I ketchupflaska senare,

                Då såg det ut såhär!



image95

Så vill ja me ha d!

Idag när jag hoppade av tåget va det en farbror som mötte upp sin fru på stationen. De va typ 75 år och världens puss fick hon av honom. Hur sött som helst!! Är inte så ofta man ser gamlingar pussa på varandra. När jag är 75 vill ja me pussas!!

Stackars människor

Läste lite ekonomibloggar just. Tycker lite synd om människorna som skriver att de har ett mål i livet - att bli rik... Finns det inte anda saker som är viktigare??!! Vänner, familj, lycka, hälsa....

                                                   Bara funderade lite....

trisst

Finns det något tråkigare än att städa?? Att storstäda badrummet gjorde inte att positivare tankar om städning framkom.

Ingen mobil

Har bestämt mig nu hur jag ska göra med mobilen. Ska skicka in den idag för reparation. Förstår verkligen inte hur jag ska klara mig utan mobil. Bara en sån simpel sak som på torsdag när jag ska åka till Vean i Halmstad. Tänk om tåget e sent och jag missar bytet eller nått sånt. Då kan jag inte bara ta upp mobilen och ringa utan jag måste leta reda på nån annan telefon jag kan ringa ifrån. Förr fanns det iaf telefonkiosker överallt, men nu ser man knappt en enda. Tycker inte det borde ta så lång tid att få tillbaka mobilen. Är ju inget tekniskt fel på den utan färgen som lossnar och det kan man ju inte direkt laga så egentligen borde de bara skicka en ny till mig. Jaja, vi får se hur länge det tar...

En annan dag

         Orkar inte tänka, orkar inte fundera. 

                 Är så mycket tankar som snurrar runt runt , så mycket att ta tag i och fixa.

                        Gör det en annan dag, vilken dag som helst, bara inte idag.

                                   Det är okej va?!

Lördag

Imorse va d bodypump för mig och martin. Va väldans jobbigt och e fortfarande helt slut i armarna, tävtta håret va nästintill omöjligt. Men e riktigt skönt när man kommer upp ordentligt på morgonen och åker iväg och tränar. Det gör det lite mer okej att bara ta d lugnt resten av dan.

Nu e d snart dax för High school musical, både 1:an och 2:an... Har inte sett dem förut men det sägs ju att de ska vara helt okej...


Persbrandt is the shit

Va på bio ikväll och såg Solstorm med Anna. Riktigt bra film, spännande och överraskande ända in i slutet! Rekomenderar den starkt! Persbrandt e ju helt klart super, har dock lite svårt att koppla bort Gunvald när ja ser han i nått annat än Beck...

 
                    image94


Handledning

Är helt orelevant för oss att veta hur du skrev din B, C och D uppsats i Växjö och vilka skrivregler som gällde där. Du kanske tycker att det är bättre där och att de här i Kalmar är hårda på vad man får och inte får. Men nu är det så det är och det är här i Kalmar vi går och ska bli bedömda. Gilla läget liksom!

Facebook

Sitter och tittar runt lite på facebook. Förstår egentligen inte varför jag bestämde mig för att bli medlem där..har nästan inte fått ut ett skit av det... Blir så förvånad att vissa människor känner varandra, visst Nynäs är inte så stort men sååå litet är det ändå inte. Känns lite som att folk blir kompis med alla de vet vem det är bara för att kunna visa upp att jag känner så här många.... Patetiskt! Visst har du vart skoj att prata lite med gamla klasskompisar men mer än så är det ju egentligen inte. Har man inte hållt kontakten hittills känns chansen inte så stor att det funkar nu heller.

Tänker folk??

Såg en pappa med en ca 6 mån bebis komma ut från simhallen och det är bara nån plusgrad ute.. Pappan hade dunjacka och tjock mössa medan bebisen hade en overall som var helt öpen och ingen mössa. Om man själv fryser borde man kunna dra slutsatsen att även ett litet barn gör det, eller?!

Sköt dig själv och skit i andra

Kom upp för trappan tidigare och möter grannen utanför dörren. Då börjar hon fråga en massa om vi har problem med dörren, mumlar gör hon också så man hör knappt vad hon säger... Jag och Martin tittar på varann och "nee d har vi inte". Grannen fortsätter prata/mumla, vrider på låset ett par ggr... Sen kommer det fram vad det egentligen är hon vill klaga på, att jag rycker i dörren efter att jag låst den....

Men hallå, jag vet att jag har mina ticks men så är det. Känner jag inte på dörren innan jag går och lägger mig kan jag inte somna och känner jag inte innan jag springer ner för trappan så är de bara att springa upp igen. Det är en del av mig, har försökt vänja mig av med dem men det är lättare sagt än gjort!!

Men har man inget annat att klaga på så...

Åhh va trött jag blir på folk!


Snöbollar

Fy 17 va segt d gått att plugga idag, så himla jobbigt. Känner att ja bara vill va klar med allt nu... Tänk va skönt när arbetet är färdigt och examen är tagen, då är det bara drygt 3 veckor kvar innan jag och mia åker iväg :)

Tror ni inte d va motvind med hagel när jag cyklade hem från bibblan idag. Visst, jag älskar snön men nån måtta får det faktiskt vara! Ska d va snö ska d va på riktigt som det va när man va liten, d kan ja kalla riktiga vintrar. Hoppas verkligen inte d försvinner helt, tänk om morgondagensbarn aldrig får en riktig vinter... Blir till att åka upp till fjällen varje år för att åka skidor, bygga snölyktor & snögubbar och för att ha snöbollskrig. :)



I feb. när Åsa va här och hälsade på var det så här underbart en morgon när vi vaknade, då blev d på med en massa kläder för att gå ut och leka i snön!

image92

image93

lite...

Lite vitt va det allt på marken idag!! Inte så mycket som jag hoppats på men man kan ju inte få allt ;)

Måndag

Idag blir det inget plugg på bibblan. Ska sitta hemma och läsa lite litteratur ist. och försöka hitta en massa bra att skriva till i vår bakgrund.

Ska fixa en massa inför vår resa med, ringa och kolla reseförsäkringar, ringa thailands och vienamns ambassad, fixa tid för att ta passfoton, kopiera en massa o.s.v.

Ska iväg och simma sen med och efter det blir d nog en sväng förbi anna!

Ha en great dag!!

Ciao

Snö

                       "Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!"

Åhh första snön för i år dalar ner från himlen utanför mitt fönster, så himla mysigt!! Tänk om man får vakna upp i morgon och det är en massa snö ute :) Mysigt... blir nog att tända lite ljus i kväll och njuta av snön!!

Christoffer

Vad faan håller svenska folket på med??? VA?! Nån som kan svara?? Hur sjutton kunde Christoffer få lämna idol?? Visst, det va väl inte hans bästa framträdande men han e ju klart en av de bästa! Det va ju han och Daniel som skulle stå i globen i finalen! Nu hejar ja fullt ut på Daniel!

När Christoffer släpper sin skiva lovar jag att köpa den!!

Kollar just nu på eftersnacket på tv400.. pinsamt dåliga programledare!! Skärpning!

otur

Skulle ringa länsförsäkrningar och kolla vad det kostar med reseförsäkrning hos dem om man inte har några andra försäkrningar där...

I ons ringde ja 16.50.. då stängde de 16.45..
I dag tänka ja att va bra nu e ja ute i god tid och ringde 15.50.. gissa när de stängde idag då..jo 15.45..

5 min marginaler 2 ggr...kan man ha mer otur??

Får göra ett tredje försök på må, och då SKA ja ringa innan 16.45!!!

Helg

Äntligen är det helg efter en veckans plugg. Känns riktigt skönt. Ska ta det lugnt och inte tänka på examensarbetet en endaste gång!! Försöka iallafall ;)

Ikväll blir den en hemmakväll med idol, isprinsessan och en massa onyttigheter till.
Imorgon blir det bio, ska se Stardust. Antar att det blir lite popcorn till det. Bio utan popcorn är ingen riktig bio!!!

Nee nu ska ja njuta av att vara ledig!!

Kram på er alla!!

plugg

plugg, plugg, plugg... sitter på bibblan hela dagarna, eller hela och hela, mellan 9 -14.30 kanske inte kan räknas som en hel dag.. Men då sitter vi iaf där och skriver och skriver. Sen har vi ju självklart lunch mitt i allt me!! Går rätt bra men e riktigt segt ändå. Fattar inte hur man ska kunna få ihop typ 15 sidor bakgrund. Känns just nu som en omöjlighet men förhoppningsvis löser det sig längs vägen. Har fått ihop 4 sidor bakgrund så e ju en bit på vägen iaf...sen har d blitt nästa 2 sidor metod och så problemställning och syfte. Ska sitta imorgon med men måste ändå säga att jag redan nu är nöjd med första veckans arbete. Hoppas det håller i sig... Det riktiga problemet kommer väl sen när man ska läsa de engelska vetenskapliga artiklarna..längtar inte alls...

Nu e d dags för lite mat!

Ciao

George

Tycker verkligen George och Izzie skulle bli tillsammans istället!! Åhh varför kan det inte bli som man vill?? Nee nu ska han ta och flytta istället... Skit alltså!!


                                image91


                 Älskar verkligen Greys Anatomy, e det bästa!!


regn

Regn regn regn... bara en massa regn hela tiden... så himlans trisst... E inte så sugen på att ge mig ut och träna, får se hur d blir, kanske slutar regna lite senare!!

mycket

Tittade just på mina sidor på csn...inte så jäkla upphetsande när ja kollade på aktuell studieskuld..fy faan.. kommer ju ta 1 miljon år att betala av skulden... Blä!!

Ny vinkel

Blir visst en ny vinkel på examenasrbetet efter handledar/examinator träffen idag. Men det blir säkert bra det här med, vem vet, kanske blir ännu bättre?! Som tur e kan vi iaf behålla det vi skrivit!!


Sorry

Sorry älskling men det finns väl inte så mycket att säga egentligen. Resultatet talar väl ganska bra för sig själv, 3 vinster av 3 möjliga :)

Men du va lite duktig iallafall... fick ju till några bra skruvar...

Revansch

Idag har jag och Anna kommit igång på riktigt med examensarbetet. Har skrivit problemformulering och en del på metoden. Har också letat lite artiklar och annat. Känns riktigt bra att va igång, tiden springer ju som sagt iväg och innan man vet ordet av så ska det vara färdigt. Imorgon blir det mer pluggande och sen möte med handledare och examinator.

Nu ska ja och Martin iväg och bowla. Han vill ha revansch och tror han ska vinna denna gång, men det ska vi nog kunna stoppa ;)

Åt förresten riktigt god middag idag, broccoligratäng, va länge sen man åt det senast...

Önska mig lycka till! :)

Ciao

Springer iväg...

Satt och pratade om vad som händer varje helg nu frammåt. Kom fram till att det snart är jul... Shit vad fort tiden går, hösten har bara sprungit iväg, för att inte tala om de senaste 3,5 åren sen man flyttade hit till Kalmar. Helt sjukt faktiskt...

Längtar lite till julen faktiskt. Är så mysigt med alla julsaker, julklappar och att alla är så goa och trevliga mot varandra. Ska bli himla mysigt att åka hem också och va hemma lite längre tid än man brukar hinna med. Träffa familj och vänner... Måste baka pepparkakor med sen och lussekatter..det hör verkligen julen till!!


Födelsedagsfest

Födelsedagsfest för Anna igår som snart också e närmre 30 än 20! heheh...ja e inte ensam längre!! :)
Va en kväll med god mat, gott sällskap och en väldans massa skratt!! tack vännen för en härlig kväll!!

GRATTIS

                                           GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SIMON!!!

                                                         

Äntligen

Äntligen, äntligen, äntligen åkte Sam ut ur idol. Som jag har väntat... Förra veckan va ja så sjukt arg på svenska folket, Sam har helt klart vart sämst hela tiden och det var verkligen på tiden att han åkte ur!

Yes

Finns det något som är underskattat i denna värld så e d YES! helt sjukt bra och tar bort alla fläckar!! ME LIKE!!!

5 av 5

Sista seminariet avklarat idag, känns superskönt! Bara en inlämningsuppgift till detta seminarium sen är det bara examensarbetet kvar innan man e färdig lärare.. känns super! 10 veckor kvar i skolan...nedräkningen har börjat :)

Nu ska ja cykla iväg och simma och bubbla, najs!

Ciao


RSS 2.0