Koh Samui - Mae Nam

Nattaget var ju en upplevelse jag aldrig kommer glomma. Borjade redan pa stationen nar vi satt och vantade. Massa konstiga manniskor, en parokt kille som sprang runt och skrek och en munk som va allmant skum. Taget va saklart sent fran Bangkok och vi fortod till en borja inte hur vi skulle hitta vara plaster. Tillslut kom taget och vi hittade vara platser. De enda turisterna var vi och tva par till, sen va vargen full av Thailandare. De lag och sov overallt och hur som helst. Taget skakade en massa, va skitigt och det var 2 sits saten som egentligen bara va gjorda for en person. Harda va de med, sa efter en kvart hade man trasmak i roven... badade inte gott for kommande timmar. Dorren ut fran taget va oppen och dar poa oversta trappsteget satt en och sov. Ibland stannade taget ute i ingenstans for att vanta pa motande tag sa da va man lite nervos att nan galning skulle hoppa pa taget. Taget blev mer forenst under resan sa kom fram till Surat Thani en timme senare an vad vi skulle gjort. Ska man aka tag behover man iallafall inte lagga pengar pa vagnar med AC, fonstrerna va oppna och ja satt med tjocktroja hela tiden. Som tur va behovde ja inte heller ga pa toaletten under tiden... Resan gick overforvantan men vet dock inte om ja skulle valja att ta 3 klass natttag igen...Lyckades somna i ca 15 min pa morgonkvisten.... Va inte speciellt trott under natten heller, tror det till viss del kan vara sa att jetlagen fortfarande sitter i....Igarkvall somnade jag gott daremot i var stora snag i bungalowen. Men det var verkligen en upplevelse att aka tag och ett utmarkt satt om man vill komma nara folket.

Vi hann inte mer an kliva av taget innan det kommer fram en taxichaffis som ville vi skulle aka med han. Efter att man sagt nej, vanligt men bestamt ett par ggr blir man ilte trott, sa vi gick och at frukost istallet. Sen hjalpte en annan kille oss till bussarna som skulle ta och till batarna som gar till Koh Samui. Thailandre ar verkligen ett helt fantastisk trevligt folk, forsoker alltid gora sitt basta for att hjalpa en.

Tog baten till Koh Samui och tillslut hittade vi till var bungalow dar vi ska bo kommande manad med lite avbrott for resor till andra oar. Killarna vi akte taxi med visste ej vart var boende lag sa de slapte av oss i ratt stad iaf sen fragade vi pa en turistbyra sa korde de oss ratt. Trodde att den skulle ligga narmare havet, men en 10 min promenad ar val egentligen inget att klaga pa?!  Helt underbart fin ar den med!! Kanns verkligen inte som man ar i Thailand nar man ar inne i den..

Va dock lite halvnervosa igar kvall. Hade en Geckoodla inne i vart hus.... Ska ju tydligen inte vara farliga men bara vetskapen om attd e kan komma in narsomhelst gor en lite nervos. Tur att vi kopte stora myggnat innan vi akte. De har vi nu uppe sa vi slipper fa nagra ovalkomna gaster i sangen nar vi sover.

Ar en massa hundar som springer omkring pa gatorna och stranden. Oftast bryr d sig inte om fiolket alls men igar nar vi skulle ga hem pa kvallen va de en som kom emot oss och gick nagra steg efter oss.. SA radda vi blev, men det ville vi ju inte visa, tror dock inte att vi lyckades sa bra med det... Sa nu ska vi kolla upp om man kan hyra cyklar medan vi ar har, skulle kannas skont att ha dem eftersom det aven ar ganska morkt pa vagen upp til dar vi bor. 

Gick runt och kollade har i staden igar efter att vi tagit ett dopp i havet, verkar vara en lugn och mysig stad.

Idag har vi legat pa stranden hela dan, helt underbart!! Solat och badat en massa, mest badat faktiskt. Kopte en ananas av ett kille pa strande, underbart gott.  E sa mysigt nar de kommer runt med sina stand och man kan handla av dem.

Alskar verkligen maten har med. Ar riktigt gott och kostar ingenting. MIddagen igar kostade ca 30 kr, va en massa mat och urgott!! Far se vart det blir vi ska ga och ata nu ikvall, formodligen natt stalle med havsutsikt : )

Kramar

Kommentarer
Postat av: IDA

Hej Lína!
Gud va härligt det låter, man blir ju hungrig bara man läser om hur billig maten är :) och skitsugen på att åka till Thailand. Glöm inte solkrämen!
KRAM

2008-02-17 @ 13:24:21
Postat av: Anonym

Tjabba!! Låter ju ungefär som SJ den där tågresan, haha!! Nä, men det klart att det är lite häftigt att uppleva sådant med. Är lite lätt avundsjuk på det där med sol och bad. Men bara lite! :) Har fortfarande inte fått internet att fungera. Det ska komma ngn tekniker och kolla. Åker t Jessica i efm tills imorrn och sedan hem t Sexdrega. Ska bli skönt!! Då kan jag skriva ett riktigt mail!! Ha det gött nu, vännen! Och hälsa Mia!
Kram Anna

2008-02-18 @ 11:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0