klart

Nu har vi iaf bestämt vilka länder vi ska åka till... Bli Thailand, Kambodja, Vietnam och sen Thailand igen... Shit va skoj vi kommer få!

lunch

Nyponsoppa och skorpor med leverpastej, mums!!

Dags att plugga lite nu...

Mobil

Färgen på min "nya" mobil har börjat lossna... Helt sjukt, ska ju inte göra d efter att man haft den knappt 3 månader. Men det skulle gå på garantin sa d så ska nog skicka in den på service.. Men eftersom ja måste skicka in den, de har inget serviceställe här ja kan lämna in den på, så lär ja ju inte heller få någon lånetelefon, vilket kommer innebära att ja måste klara mig utan telefon..måste verkligen fråga hur lång tid det kommer ta när jag får tag på dem...

Fruktansvärt att man blivit så beroende av mobilen, tänk när man växte upp och den inte fanns... Känns som det är en evighet sen. Men klarade mig ju då får får se till att klara mig denna gång med!

Återkommer med hur d  går för mig...

Örebro

Har haft en helt underbar helg! Jag och Åsa va och hälsa på Katta med familj i Örebro. Va sjukt länge sen vi sågs alla tre och d va riktigt skoj. I lö skrattade ja så tårarna rann...vet inte åt vad egentligen men skoj va det. Shit vad stor Elsa har blitt och så duktig. Pratade på som bara den, men det kan man ju egentligen förstå med en mamma som också vet hur man pratar. Och Signe va ju så söt, va ganska lik Elsa när hon va liten, dock hade Elsa lite mer hår.
När man sitter på tåget hem och e trött och seg efter helgen, blev väckt X antal ggr under nätterna av antingen det ena barnet eller det andra, och får ett mess av Katta där det står "mera lina komma. Så säger Elsa nu." då smälter man ju totalt...

Önskar verkligen att vi bodde närmre varandra så man kunde ses lite oftare, men förhoppningsvis blir det ju så om inte all för lång tid!

              

Tack tjejer för en underbar helg!


v 44

Gick rätt bra att följa träningsschemat förra veckan. Det enda som uteblev var en morgonpromenad. Ska prova denna vecka med och se om ja lyckas lika bra igen.

Må: Simning
Ti: Styrketräning

Ons: Simning

Tors: Vila

Fre: Simning

Lö: Styrketräning

Sö: Vila


Får se om ja lyckas klämma in nån promenad med, vore skönt att passa på innan d blir jättekallt ute!


Koh Samui

Kollade just på När och Fjärran. De va i Thailand på ön Koh Samui där jag och Mia ska spendera en månad. Såg helt underbart ut och längtar en massa nu!! Bra att få lite tips och idéer!!

Ha en underbar helg!

Ex-arb.

Anna och jag började lite på vårt examensarbete idag. Skrev klart vårt planeringsunderlag och skickade in. Hoppas bara de svarar snbbt nu och det är godkönt så vi kan få en handledningstid. Gjorde vår enkät idag med som vi ska lämna ut till lärarna på två förskolor. Gött att ha kommit igång, men skulle vart ännu bättre om man bara kunde koncentrera sig på det och inte allt annat man ska läsa och skriva med... Skönt med helg nu iaf :)


Helgen

Imorgon bär det av mot Örebro. Ska bli skitskoj och jag längtar en massa!! :) 


Morgonpromenad

Blev ingen morgonpromenad idag så gick och simmade sen istället och bubblade en massa i bubbelpoolen, så varmt och skönt!

första hand

Varför tänker man alltid på alla andra i första hand och på sig själv i sista? Varför bryr man sig så mycket om vad folk tycker och tänkter? Till slut orkar man inte mer... Ska börja tänka på mig själv lite mer, vad jag vill göra och inte...

glass

Äntligen har årets godaste glass kommit tillbaka, Sandwich pepparkaka :) Så sjukt god och finns bara att köpa sept-dec. Kommer alltså bli en hel del glass den närmaste tiden :)


skor

Måste verkligen köpa nya skor.. men hittar ju inga ja vill ha :(        
Får nog bli en sväng på stan imorgon...

nu e d dags för film och popcorn, mums :)

Dyrt

Så himla mycket extra kostander det blir... reseförsäkring... visum... vaccination.. Blir nog till att önska sig en del i julklapp och födelsedagspresent... Men va ja längtar... Har hittat en massa tips och idéer i Wilmaguiden, gött!!


Hoppas verkligen att ja får jobba lite extra.. skulle behövas!!

vetenskapligt

Satt på bibblan och pluggade idag med Vickan...fick väl inte så mycket gjort egentligen men va trevligt ändå! Försökte hitta en vetenskaplig artikel om skol- eller verksamhetsutveckling...Fattar verkligen inet riktigt hur man ska veta om en artikel e vetenskaplig...men har gjort vårt bästa så vi får hoppas på att den är det..orkar iallafall inte engagera mig mer och leta efter ngn annan.... Men kommer bli måttligt skoj sen när man ska skriva ett examensarbete på så gott som bara vetenskapliga artiklar....

Har gått bra med träningen idag, helt enligt planen :)

Fick Wilmaguiden om Thailand idag..ska bli skoj att titta i och läsa och se allt man vill göra!!

Ikväll blir d bowling, najs!!

Ciao


Ett försök

Har bestämt mig nu. Gör ett försök med att planera in kommande veckas träning så får jag se hur det går. Hade vart lättare om man visst ifall/när man ska jobba o.s.v. Men men.. får se hur det går. Här kommer iallfall mitt första försök!

v. 43
Måndag: Morgonpromenad + 100 situps. Simning.
Tisdag: Morgonpromenad + 100 situps. Styrkesträning.
Onsdag: Morgonpromenad + 100 situps.
Torsdag: Simning.

Fre - sö kommer det förmodligen inte bli någon träning eftersom jag och Åsa ska åka till Katta och hennes familj och hälsa på.

Nu ska jag städa vidare och sen blir det lite plugg.

Ciao

lovely

Älskar verkligen dagar när man känner att man fått något vettigt gjort!! Lovely!

Ikväll blir d en massa god mat och film!

Funderar på att varje sö skriva in nästa veckas planerade träning... Kan bli så att jag känner mig mer motiverad då.. samtidigt kan det bli svårt att få det att gå ihop om ja får jobba lite, så får fundera lite till på hur ja ska göra. Känner ju pressen att träna nu med eftersom biljetten är bokad, tiden springer iväg och snart är det dags att visa sig i bikini några månader frammåt. Får helt enkelt återkomma...

Ciao

Rensat

Har gjort en massa nyttigt idag. Tagit isär bokhyllan och ner i källaren med den, rensat avloppet unde badkaret, håller på och tvättar och har rensat ut bland våra kläder. Blev en hel del kläder som vi ska skänka bort!

                                     


E sjukt tomt i garderoberna nu så kanske får bli en tur på stan snart ;)



Back in Kalmar

Hemma igen i Kalmar.. Är alltid lika skönt att komma hem till sitt eget, hur bra man än har haft det när man varit iväg. Och har verkligen haft ett par superdagar med nära och kära!

Imorgon f.m. kommer Åsa och Elin hit. Plugg på e.m. och när kvällen börjar komma blir det mat och idol :)

Dags att fixa lite innan sängen hägrar. Det bästa med att komma hem är iallafall att få krypa ner i sin egen säng!

Ciao



biljett

Hade en riktigt trevlig dag i Sthlm igår. När Martin kommit med tåget, åt vi lunch med Vean. Sen gick vi på stan och shoppade. Köpte 2 jättefina klänningar..kostade bara 150:-st så d va perfekt!! Sen på kvällen åt vi middag med Åsa och Daniel, trevligt värre!! Blev en lång dag och när vi äntligen kom hem va ja väldans trött.

Upp och hoppa vid 7 imorse när klockan ringde...sjukt segt. Men eftersom varmvattnet skulle vara avstängt hela dan var det lika bra att stiga upp och få sig en morrondusch. Blev en fika på stan idag med Vean, Ann, Sofie, Martin och jag..lite skitsnack är alltid trevligt! En sväng på stan och sen förbi bror min. Blev en promenad runt ringvägen idag med och tränade på de olika stationerna som finns...skönt!

Har förresten fått vår biljett nu till Thailand...spännande...

ciao

Helgen

Har bokat boende en månad nu med... En månad i en bungalow på ön Koh Samui...spännande värre..ska passa på att plugga lite där med då eftersom vi sökt kurser till våren som vi hoppas komma in på.

Träffade Åsa en sväng i stan igår innan ja åkte vidare till Nynäs, mycket trevligt. Ska bli skoj att vi kommer ses så mycket nu den närmaste tiden!

Va ute och gick runt ringvägen imorse med syrran och mamma. va härligt... d har ju fixat nya tränigsstationer runt hela vägen med som vi va tvugna att prova på:) riktigt skoj!! Blir förmodligen fler promenader där nu när ja e hemma lite.

Imorgon kommer Martin upp med. Då blir det en heldag i Sthlm som avslutas med att äta lite mat med Åsa och Daniel, ska bli trevligt!

Ikväll blir det förhoppningsvis bio..får se om vi hittar nån vi vill se... Ska träffa Vean och Sofie iaf, längtar så..va så länge sen!!

Dags att äta lite mat, fläskfile med sommarpotatis...gött att komma hem och få lite redig mat :)

Ciao

Resa bokad :)

Igår  bokade ja och Mia vår resa. Den 11 feb bär det av till  Asien, med Tahiland och Bangkok som första stopp. Fick ett direkt flyg från Arlanda så det känns skönt, ska åka med SAS. Va väl inte jättebillig biljett med helt ok, 4700:-/pers... Passade på att boka boennde för första natten nere i Bangkok. Ett dubbelrum för 500bath/natt (ca 80)..helt ok pris måste ja säga!! Så nu är det planerig som gäller som bara den!! Beställde en guidebok idag så det blir skoj!! Åhh längtar så mycket!!

Ciao

flyg

Har precis lagt in mitt arbete på moodle, känns toppen, äntligen klar. Är ju inte speciellt nöjd men orkade inte fixa med det mer så fick bli såhär.. Imorgon sista dan på vfun..slutar tidigt, skönt!

Sen blir det flyget hem till Stockholm, beställa biljett till vår resa och en massa annat skoj innan ja på lördag åker ner till Nynäs. Längtar!!!

Nu ska ja ta och fortsätta läsa, en jättebra bok har ja börjat på, 80¤ från varmvattnet.. spännande värre..

Sov gott!!

Kramar

snart

Blev inte att ja började att skriva igår... men nu har ja äntligen börjat.. men det går segt.. riktigt segt... får se hur mycket ja lyckas få ihop...

Bara 2 dagar kvar på VFU:n..känns otroligt skönt!

Åhh, längtar så himla mycket till helgen och resten av tiden ja e hemma, ska träffa så himla många underbara människor!! saknar ju alla så mycket när man inte har möjlighet att ses så ofta som man egentligen skulle vilja! Tänk om alla kunde bo närmre varann...

Ciao


aaaaaaa

Måste, måste, måste...aaa ja måste verkligen sätta igång att plugga nu...skriva klar vfu-rapporten och läsa till nästa seminarium.. e så förbannat tråkigt bara.... blä!!

Vfu- samtal..

Hade vfu-samtal med handledaren från högskolan idag... va ett rätt speciellt samtal...fick en massa skumma frågor...
Har du nån plan för hur du löser alla konflikter??
Bryr sig föräldrarna om sina barn idag?
Vad är det för skillnad på en utbildad och outbildad förskolelärare?
Vilket är det värsta barnen?
Vilket är det bästa barnet?
Varför ska barnen gå på förskola? Kan inte barnen lära sig det hemma istället?
Är skolan en rättighet eller skyldighet? Tycker det är en rättighet.. Men det är ju skolplikt så då blir det ju även en skyldighet, hur går det ihop?

Hmm...skumt säger ja bara! Skönt att det är över!

3 år!!

image79

                                                      Tack älskling!

Steakhouse

Skulle gått ut och ätit idag på Steakhouse.. Men blir inte så. Har ju fått dunderförkylning nu så känns lite surt att lägga en massa pengar på god mat när man ändå inte har nån smak. Ska ta det en annan helg istället...

Åker ju hem nästa helg... Vean kommer också hem då!! Så himla skoj!! Åhh ska verkligen träffa en massa underbara vänner när ja åker hem, längtar så!!

En vecka kvar på vfun nu...skit vad tiden sprungit iväg...


En massa skoj

Tips, ideer, sånger och annat skoj för barn och lärare!! Riktigt bra sidor!!

www.burkar.nu

www.ingelaslekstuga.se



Redovisning

Hade redovisning idag på vfun...gick toppenbra!! Känns otroligt skönt att kunna pricka av en sak till! Va en AU1:are där med som fick njuta av mitt underbara projekt ;) hehe...

Har inte ont i halsen längre vilket e skönt...däremot har ja fått en dunderförkylning..inte lika skoj... Så blir ingen inflyttningsfest för mig ikväll utan en lugn och skönt hemmakväll med idol, känns rätt bra faktiskt, känner mig sliten efter en vecka vfu, speciellt när man inte mått bra nån av dagarna...

Hoppas ni alla får en trevlig helg!!

Ciao

Ljudböckerna

Nu är alla ljudböcker färdiga, så himla skönt!! Power Pointen inför redovisningen e me klar så ingen stress imorgon inför fre, känns bra! Alla ljudböcker blev toppen, så himla individuella och de tar verkligen fram barnens personligheter på ett bra sätt!! E så nöjd!!! :)

Nytt virus

Jaha då va man drabbad av nästa virus..halsont och har nys hela dan..orkar verkligen inte med detta längre...

Dagen startade väl inte exempalriskt måste ja säga..gick ner för trappan och skulle cykla ner till stan och bussen...gissa vad...jo precis..punka.. måttligt skoj..Va bara att ta en morgonpromenad så fick ta en senare buss...

dax för lite te för att kurera halsen...

Ciao

oktober

Tänk att det redan är oktober, va fort tiden går och nu är hösten här på riktigt. Idag har det varit en underbar höstdag, sol och lite värme.

Nu i oktober händer en massa skojigheter:
Ska åka hem till Nynäs,
Ska då träffa Mia i Sthlm och boka vår resa :),
Träffa vänner och familj hemma,
Åsa och Elin kommer hit till Kalmar över en dag,
Åker upp till Örebro för att träffa Katta och hennes familj, Åsa kommer också dit!
Skulle vilja åka till Halmstad med...
Och som vanligt händer det säkert en massa skojigheter här i Kalmar med under denna månad.

Puss på er alla goa människor

Matematiskt problem

Så..då va ja klar med den sista Harry Potter boken, läste ut den igår kväll innan ja skulle sova. Måste säga att den va riktigt bra, spännande in i det sista, dock det sista "kapitlet", "Nineteen years later", va lite för förutsägbart för min smak....men men, allt kan ju inte va perfekt!

4:e veckan på VFU:n nu.. tiden rullar som sagt på, ska ta och klippa ihop en ljudbok nu ikväll tror ja, på fre är det redovisning och då måste allt va klart, men det ska nog inte vara nåt problem :)

Fick ett matematiskt problem på vfun idag... får se om ni klarar det (Anna, du vet svaret så du får inte svara...)

"Det var tre män som skulle hyra ett hotellrum. De fick rummet nere i källaren för 10 kronor var. De betalde 30 kronor till mannen i receptionen. Efter ett tag när mannen tänkte efter tyckte han ändå att det blev lite dyrt för männen så han tog 5 kronor som han skulle ge tillbaka till männen. Mannen var inget mattesnille så han tänkte att om han stoppar 2 kronor i sin egen ficka så ger han tillbaka 3 kronor till männen så de får 1 krona var. Männen hade då betalat 9 kronor var för rummet. 9 kronor gånger 3 män = 27 kronor. + 2 kronor i receptionsmannens ficka = 29 kronor. Vart hade den sista kronan tagit vägen?" 

Kom på svaret när jag cyklade hem från bussen, kände mig riktigt stolt så imorgon ska ja visa hur smart ja är på vfun :)


Ciao

RSS 2.0