Ofattbart

Sitter och läser på aftonbladet.se om det fruktansvärda som hänt i Österrike. Hur kan man vara så rent ut sagt störd så man håller sitt barn inlåst i sin källare och gör henne med barn 6 ggr?? Jag förstår verkligen inte!

Och hur kan man som fru inte veta om det under alla dessa 24 år?? Är frun verkligen så oskyldig som hon vill verka?

Och brodern som hade nykel till källaren, dock ej till den delen när hans syster och systerbarn(syskon?) satt inlåsta. Visste verkligen inte han heller någonting?

Ofattbart...

Jobb gånger 2

Har jobbat idag, riktigt skoj!! Fick stänga vilket gick alldeles utmärkt!

Har just sökt 4 till jobb! Hoppas, hoppas nån hör av sig snart... Man har ju sina favoriter där man helst skulle vilja jobba..

Sökandet förtsätter...

Hatar

Jag vet att hatar är ett fruktansvärt starkt ord, men det är precis så jag känner just nu.
Jag HATAR min pollenallergi.

Trots att jag äter tabletter, använder nässpräy och ögondropper
så är den för djävlig.
Näsan är ganska okej ändå...
däremot ögonen....
de rinner, kliar, känns torra och svullna och känns som jag bara kan ha dem halvt öppna.

Sägs ju att det brukar va skillnad på pollerna år till år och att ungefär vartannat år är det värre,
och eftersom jag kan dra mig till minnes att det va rätt okej förra året
till skillnad från året där innan,
så hade jag väl ändå inte nått annat att vänta mig...

Men jag orkar inte!! Det tär något oerhört på krafterna.
Känns det inte bättre nu under veckan
blir det till att uppsöka doktorn nästa vecka och få nått mer att proppa i mig,
vad nu det skulle vara....

Trots att jag älskar den sol och värme som har varit nu
önskar jag att det kunde bli lite regn.
Vilket alla med pollenallergi nog förstår,
känns så mycket bättre regniga dagar...

Åhhhh....


Sol igen!!

Ny vecka och solen e tillbaka, helt underbart!! Hoppas verkligen att det fina vårvädret kommer hålla i sig!
Kom just hem från att ha cyklat ner på stan och lämnat in examensarbetet till tryck. Så himla varmt och gött ute! Blir nog till sätta sig lite på balkongen idag och bara njuta.

Har fixat klart bland korten från resan nu äntligen! Men har det svåra kvar.. Att välja ut vilja jag vill framkalla till "vanliga" kort. Har en tanke om att köpa ett album för 300 kort och fylla det... Men att välja ut 300 från ca 1000 kommer ta tid och va svårt... lite beslutångest kanske för vilka det kan bli.... Tycker ju om så sjukt många av dem... Jaja... lämnar det problemet till en annan dag!

Ha en bra dag i det underbara aprilvädret!!

Ciao

knorr

Snart är även denna dag slut.  Har gjort det ja tänkte förutom att börja slipa på nästa stol.. får kanske bli i veckan istället.

Har just tagit en dusch efter en härlig promenad med Martin. Måste verkligen ta tag i detta och komma ut på promenader oftare. E ju så sjukt härligt. Och trots att ingen sol tittade fram idag så va det varmt och skönt!

Nu väntar ja på att maten ska bli klar. Baconpastasås, ska bli gott, magen knorrar....

Ciao

Söndag

Händer en dag som denna då?? Inte mycket kan jag tro. Lite tråkigt att solen inte tittar fram idag, har ju vart så skönt med sol hela veckan..

Men har lite att fixa iaf...
Fortsätta läsa Luftslottet som sprängdes
Rensa i linneskåpet
Fixa bland papper och sånt inför kommande intervjuer
Kanske börja slipa stol nr 2

Sen tänkte ja verkligen försöka ta mig ut på en promenad, skulle vara så otroligt skönt! Men e inte lika skoj att ge sig ut själv som tillsammmans med någon... Men ja måste verkligen!!

Imorgon e d måndag igen, får se vad som händer då.. förhoppningsvis lite jobb!!

ciao

Brolle

Brolle e helt klart den ja hejar på i Körslaget...
Men Lotta och Cans e me riktigt grymma.
Tur att Linda åkte idag iaf...

3 värdiga vinnare kvar... spänningen stiger till nästa vecka...

Lördag

Ännu en dag med värme och sol. Börjar dock komma in lite moln och imorgon sägs det ju att det ska regna, inte alls skoj.

Har vart på stan med Anna B idag. Va länge sen vi sågs så va skoj. Shoppade lite och käka lunch. Blev även en sväng till Ikea. Har hittat så sjukt mycket saker ja skulle vilja köpa... kanske... senare...
Kollade även in kamera ja vill ha, Nikon D40.... Va ganska liten och smidig... Kan ju inte direkt säga att ja blev mindre sugen nu.. men det kommer, tids nog...

Gick bara bra med mäklaren igår... Känns toppen!

Ska nog ta och koka en kopp te nu och slå mig ner i soffan med sista boken av Stieg Larsson...

Ha en bra lördag allesammans!!

Ciao

Helt fast

Sjukt hur man kan fasta i bra böcker. Man vill inget annat än att få fortsätta läsa. Så efter att ha legat och läst ca 1 timme i morse, haft besök av mäklare (gick förresten hur bra som helst :) ), ätit lunch, handlat en massa mat så ligger ja nu i soffan och läser igen... Kommer nog inte kunna sluta förräns den e slut.. men som tur e har jag den 3:e Stieg Larsson boken att ta itu med då.... Det e nämligen en av d värsta saker.. när bra böcker tar slut. E så svårt att börja på nån ny då...

Nee dags att dyka ner i boken igen efter en liten liten paus..

: )

Blev jobb idag, så himla skoj det e alltså!! E så glad att jag valt att utbilda mig till det ja gjort...


Bal

Två av korten vi tog på Johan och Marie i lö innan de skulle iväg på balen.

image298



image297

Stieg Larsson

Kan en eftermiddag spenderas bättre än med en riktigt bra bok på en solig balkong??

Skitsnack

Inget vick idag heller. E lite trisst att bara gå hemma.. skulle ju kunna ringa runt till lite fler förskolor, men känns ganska onödigt eftersom det bara e maj kvar som ja kan vicka... Och sen e d ganska skönt att va ledig, men hoppas ändå på att få jobba lite grann i maj. Pengarna kommer behövas och i längden e d inte så skoj att gå hemma... (Vill ju så gärna köpa kameran nångång med...) Tillslut har man t.o.m. gjort alla tråkiga saker som behöver göras i ett hem... på tal om tråkiga saker så ska ja ta och stoppa in i en tvätt i maskinen... E iof lite roligare att tvätta när man har tvättmaskin hemma mot när man va tvungen att gå ner till en tvättstuga... Men e ändå ingen favvosyssla... Ska strax kolla reprisen på Så Ska Det Låta med... sen borde ja fortsätta städa, ännu en tråkig syssla.... men måste ju se snyggt ut när mäklaren kommer på fre. Fy.. har redan ångest för hur jobbigt det kommer bli med flytt.. packa ner alla saker.. städa, släpa och packa upp.... men e skoj att få fixa iordning i den nya lägenheten sen... (när vi får nån...)... Har inte kommit upp nått mer jobb heller, så va nån dag sen ja sökte nått nu, men dyker nog upp några fler snart... Har ändå sökt en hel del så nått borde man ju få.. När de söker nån med 3 specifika kvalifikationer och man har alla tre, då borde man ju få komma på intervju kan man tycka... snart e sista ansökningsdag så hoppas på att de hör av sig då... Uach så mycket skitsnack det blev här.. förstår om ni inte orka läsa ända hit till slutet.. skulle nog inte ja orkat iaf.. eller kanske..har man inget bättre för sig så...nee... dags för tvätt och Peter Settman.

Ciao

1:a stolen

Så va den första stolen klar. Blev en stor skillnad och en klar förbättring tycker jag allt...
E lite sugen på att byta klädsel på dynan med...
Får se om vi hittar någon snygg snart!

image293

  

image296

Försäljning...

Blir flytt till hösten... På fre kommer mäklare hit för att värdera och prata lite grann om allt...
Känns spännande och nervöst... men skoj!

Sen e d bara hoppas att vi får den såld, får ny bostad och jobb.. men allt det ska nog lösa sig med....


??!

Betydligt fler frågor än svar..
lite jobbigt...
jobb, flytt..
När, var, hur??

Ännu en dag med underbart väder!

Just hemkommen från en underbar promenad i det härliga vårvädret. Så underbar våren är alltså!!
Passade på att ta lite härliga vårkort med!!

image288

        

Hoppas värmen och solen håller i sig, håller tummarna!

Sanningens ögonblick

Har just sett premiären av Sanningens ögonblick, programmet där 21 frågor om sig själv kan ge 500 000 kr. Är inte vilka frågor som helst heller, utan frågor som kan såra alla i ens omgivning. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det... Var det bra? nja...egentligen inte, men tror det blir ett program ja kommer följa ändå... Finns ändå en spänning i sånna program, hur långt är folk beredda att gå? Det ja undrar mest är hur man kan utsätta sig och ställa upp i ett sånt program, ett program som kan förstöra för sig själv, sin familj och sina vänner hur mycket som helst. Är man i ett sånt desperat behov att pengar?? Eller är det mest uppmärksamheten man är ute efter? Någon annan som såg det? Vad tycker ni?

trött

Har slipat och målat första stolen, lite trött i armen allt... Stod på burken att man bara behövde måla en gång vilken inte riktigt va sant.. ska måla en andra gång imorgon, det behövs verkligen!! Men blir förhoppningvis riktigt bra!! : )

Helgen

Helgen har varit helt fantastisk med ett litet inslag av arghet.

I lö vart det lunch på stan med Vickan, riktigt trevligt! En sväng på stan, att kolla kläder när man inte har några pengar alls är att få sig själv att må dåligt.. åhh så mycket fint att köpa!

Efter stan blev det maxi för att möta upp Anna och handla till kvällen. När vi tagit en promenad i solen hem till mig så tänkte vi passa på att utnyttja det fina vädret genom att köpa glass och sätta oss ute. När vi kommer till till parkeringen märker vi att några idioter kastat sten i Annas bils bakruta... Ett STORT hål, glassplitter i HELA bilen och stenen låg framme under ratten. Vi ringer polisen. Det visar sig att det är ett 20-tal bilar som blivit förstörda runt kungsgårdsvägen här i Kalmar under natten och när vi påpekar att det finns blod på vissa av glasbitarna blir polisen intresserade, de kommer förbi och tar med sig glasbitarna med blod. Inte så jätte smart att lämna blodspår efter sig kanske om man inte vill åka fast. Det blir till att fixa bilen sen och dammuga innan vi lagar mat, tacopaj, svin gott!! Hinner även med att fixa Maries hår till balen hon och Johan ska gå på medan äventyret med bilen och polisen pågår. Blev riktigt fint och de va så vackra när de gav sig iväg till balen.

Idag har det blitt fika på stan och sen ikea. En mycket trevlig dag med mycket snack och skratt. Kanske att vi tar en cykletur till Ljungby i sommar, skulle va ett festligt äventyr.

Handlade lite svart lasyr på ikea, så i veckan blir det nog till att börja med köksmöblerna, skoj och spännande...

Har ju vart så underbart väder i helgen med, sol och blå himmel. Hoppas verkligen det fortsätter nu, ingen mer kyla och inget mer regn.. ok?!

Har börjat söka jobb till hösten nu med... kanske blir flytt.. vem vet... återkommer...

Ciao

SOL

Trots att möjligheten till sovmoron fanns, borde ha tagit möjligheten med eftersom ja inte kom i säng förräns vid halv tre i natt. Trots det vakna jag vid åtta och inte kunde somna om.

Kan ha varit pga att solen lyste in i sovrummet. En massa sol och blå himmel. Helt underbart och vem kan eller vill somna om när det är sånt underbart väder ute?? Inte jag iaf!

Igår hade vi lite folk här, umgicks, drack och hade det allmänt trevligt! Shit vad vissa människor kan snacka så mycket skit så det skapas skavsår i öronen på en... blir lite matt...

Idag blir det lunch på stan med Vickan. Ska bli riktigt skoj, har ju inte setts sen examen i jan.
Sen blir det att fixa lite och sen häng med Anna ikväll. Får se vad vi hittar på för skoj, antagligen "bara" en massa god mat och en massa skitsnack.
E så härligt att träffa en massa folk efter att ha varit borta så pass länge! Man ska verkligen ta vara på sina vänner!!

Ha en underbar lördag ute i det vackra vädret!!

Kram

God(?)morgon

Huvudet va otroligt tungt när ja la det på kudden igår, fyllt av tankar och funderingar. Jobb, boende, försäljning, pengar, mobilräkning, kamera... Har en förmåga att inte kunna släppa tankar och funderingar när jag äntligen får sova. Snarare börjar jag tänka och fundera ännu mer och det slutar med att jag inte alls kan sova istället... Ett prolem jag gärna skulle vilja slippa.. Timmarna gick och tankarna blev fler och bara mer irreterande i mitt trötta huvud och kropp.

Känns det bättre idag då?? Nee... tror inte det iaf.. just nu känner jag mig mest trött och tankar och funderingar börjar ta form i mitt huvud igen.... Vill ha svar på att mina frågor...NU!

Önskas

En ny kamera önskar jag mig.. En system digitalkamera... Hmm...
Har hittat en som verkar bra.. men den kostar ju pengar.. pengar som jag inte har...
Kanske får ta och leta fram lite pengar så jag kan köpa den...
eller kanske kan köpa den som en present till mig själv för skattepengarna...
hmm.... tankarna och önskan om den finns kvar... får se vad som händer... drömmer vidare...

image287


Nästan

Hade nästan glömt hur mycket det kan blåsa i Kalmar...
Hur jobbigt det är att cykla i motvinden hungrig och trött efter träningen...
Men bara nästan glömt.... nästan...

Torsdag

Snart 1 vecka sen ja kom tillbaka till Sverige. Tiden bara springer iväg...


Börjat organisera alla mina kort med... tar en väldans tid.. men som sagt.. e riktigt skoj!

Ska iväg och simma nu snart och sen blir det fika med Linda. Ska bli skoj med fika, va så länge sen vi sågs nu ju! Bara snacka en massa skit... Sånt behövs!!

Känner att ja vill göra om här hemma... hmm... Funderar lite på att måla/lacka/olja eller nått liknande våra köksmöbler... Skulle kännas lite som vi köpt nytt trots att det är samma gamla.. Ska fortsätta fundera så får vi se vad det blir..

Nee nu e tvätten klar så dags att cykla iväg till simhallen!

Ciao


En bra dag

Har sommarjobb, samma underbara jobb som förra året!! Vet inte ännu hur mycket det blir, blir det inte alltför mycket kanske ja e på andra boenden också...

Ringt runt om vick nu... Vem vet, kanske hösten blir bra den med...

Fick G på moment 1 på distanskursen.. måste erkänna att ja e lite stolt över mig själv som fixade det trots att det fanns andra saker som lockade mer i Thailand...

Köpte trisslott... vann... visst, bara 50kr men ändå...

En bra dag helt enkelt!!

Onsdag

Tittar ut genom fönstret  när jag vaknar, det regnar.. så otroligt deprimerande.... Hade tänkt ta en morgonpromenad men väntar nog nu till det slutat regna... E så trött på regn.... det hade vi tillräckligt i Thailand...(skillnaden va bara att där va det ändå över 30 grader.... här e det bar kallt...)

E så trisst att färgen på kroppen redan början fall bort efter snart en vecka hemma i Sverige... Visst finns det fortfarande en hel del kvar men man märker skillnad... Vill inte bli helt blek och tråkig igen.. lite färg gör ju faktiskt att man ser pickare ut...

Idag måste ja ta tag i och ringa runt lite förskolor... finns ju inga jobb så får hoppas på att ja klarar mig genom att vicka.... Kan ju inte bara gå här hemma och dra fötterna efter mig hur länge som helst.. då blir ja nog galen tillslut... Även om det skulle va skönt denna vecka.... : )

Ha en bra onsdag!

Ciao


Härligt

Köpt simkort idag för april och maj. Passade på att simma också.. shit så härligt det va.. kändes dock att det va alldeles för länge sen ja rörde på mig, men det ska det bli ändring på nu! Tog en promenad till simhallen med så ca 60 min promenad och 30 min simning har det blitt idag... inte fy skam alls...

Har även hunnit med att packa upp, städa lite, fixa med posten, ringt lite samtal (men fick inte så många svar) och lagt in alla kort på datorn.. Va en hel del och lite till... Men va sjukt skoj att titta igenom alla... Ska ta och organisera dem lite bättre imorgon eller nått...

Lyssnar på "Job to do", skiva ja köpte i Thailand med ett thaireggieband... riktigt bra!! Me like!

Ska laga lite mat nu med... bulgursallad med lax... ska bli gott!

Ciao

Kalmar

Då så... då va man tillbaka i Kalmar igen...

Känns skönt att få komma hem till sitt eget, känns att det va ett tag sen man va här.. ca 9 veckor sedan... Inte för att det förändrats speciellt mycket men ändå... Här kan man bara vara till skillnad när man är på resande fot...

Vissa saker är ändå förändrade, vänner som betyder mer än ord kan beskriva har flyttat. Känns tråkigt men ses ju i helgen, så inte jätte lång tid kvar.

Är så mycket att fixa med när man vart borta så länge...
Ringa en massa trisst samtal
Gå igenom en massa post
Packa upp
m.m....
Men bara man tar tag i det brukar det gå rätt fort...

Funderar förresten att gå på Palace Springbreake för första gången på alla år jag bott här... Får se hur det blir...

Ciao

Home Sweet Home

Back in KALLA Sverige....
Fy fasiken sa kallt det är alltså!! Fick en chock när jag klev av flyget och det va ca 3 grader.. en hel del skillnad mot när jag klev på planet ca 11 timmar tidigare..

E helt underbart att va hemma igen hos pojvän, familj och vänner. Har saknat dem alla så!
Känns dock lite skumt att behöva ha på sig så himlans mycket kläder....

Tittade igenom alla kort jag tagit igår.. så himla skoj att se och minnas... Har verkligen upplevt så sjukt mycket!

E lite svårt att skriva med vanligt svenskt tangentbord... e lite jobbigt med å, ä, ö.... men ska nog snart komma in i det igen.

E redan lite sugen pa att börja planera nasta resa.... hmm....

Kramar

Bra och daligt

Somalltid e det val bast att borja med de daliga....
Har borjat fjalla.. men massa, pa benen... men som tur ar ingen annanstans.. peppar peppar...

Det bra..
Far tillbaka en MASSA pa skatten...jippi!!!

Ska handla lite ananas nu innan ja ska ta tag i det sista innan flyget...
Over 40 grader har idag.. helt crazy varmt och jag kanner verkligen hur frasch ja kommer va efter en hel dag i denna varme och en flygresa pa over 10 timmar... men men... that's life!!

18 timmar kvar till kalla sverige....


Kramar

The last one

Har sagt hejda till Mia for ett par timmar sedan. Hon skulle aka ut tidigare till flygplatsen for att  flyga ner till Jakarta och Indonesien dar hennes nasta stopp pa resan ar. Kandes konstigt att saga hejda. Man har anda levt sa tatt ihop under sa lang tid. Blev rord igar. Fick ett kort av henne, ett av de korten man kan satta in i ram sa det blir en tavla, ett av de korten jag fastnade for redan fran borjan, ett av de korten som visar hur underbara manniskorna ar i detta land. Lycka till med allt Mia, ta hand om dig, och TACK for denna tid!!

Kommer sakna den vanlighet som finns har, tank om vi svenskar bara kunde ha en del av den... det skulle racka langt....

Kommer sakna den goda maten som finns overallt, att bara kunna ga ut pa gatan och valja bland en massa mat for mellan 5-10kr...

Kommer sakna all den billiga shoppingen..

Kommer sakna varmen, solen, badet....
Att aldrig behova ha langarmad troja...

Kommer sakna alla upplevelser...

Fragan ar inte OM jag kommer aterkomma till Thailand, snarare NAR...

Shopping pa MBK

Idag har vi vart pa MBK. Det nya stora varuhuset i Bangkok. Har fanns allt och lite till. Man kunde shoppa i massor, fa massage, bli klippt (vilket Mia passade pa att gora), ata, ga pa bio, bowla, sjunga kareoke m.m. Va riktigt stort och fracht, och det basta av allt va att det fanns AC vilket va behovligt eftersom det varit narmare 40 grader ute idag... i skuggan....

Har handlat en massa, men trots det har ja lite pengar kvar sa far bli en svang pa Koh San Road ikvall med...

Imorgon vid 19 ska jag aka ut mot flygplatsen och flyget hem.
Ska bli skont att komma hem, men fick dock lite angest nar mamma ringde idag och berattade att det va sno i nynas... Lite FOR stor kontrast mot har.. men jag hoppas pa att det e borta nar ja landar pa Arlanda.

Ciao

Bilder fran veckan

Grand Palace och Wat Phra Kaew

image276

           
Wat Phra Kaew


image277
Grand Palace

Wat Pho

image278
The golden Buddah

      
The reclining Buddah


Bangkok by bike med cykelArne

             

 

Sista veckan

Sista veckan har i Thailand har borjat nu och pa fredag morgon landar jag pa svensk mark igen....

Igar va vi "riktiga" turister. Forts va vi och besokte GRAND PALACE och WAT PHRA KAEW. For att ta oss hit tog vi en av flodbatarna. Mysigt och billigt. Ett gigantiskt stort tempelomrademottes vi av  med flera olika tempel och ett kungligt hus. Har hade vi en guidad tur, vilket va riktigt bra. Hade nog kannt oss lite vilsna annars. Underbart vacker artitektur. Har va de valdigt noga med hur vi va kladda och vid flera tillfallen tittade de till varan kladsel innan vi kom in pa omradet. Det gallde att ha langbyxor och langtroja, vilket ledde till att svetten rann och man nastintill kunde vrida ur vara trojor nar vi kom ut darifran.

Darefter besokte vi ett annat tempelomrade, WAT PHO, som ligger jamte det andra. Har va det inte lika strikt med kladerna och det rackte att ha byxor  under knana och en troja liggande over axlarna nar man gick in i templerna, pa omradet behovdes det inte... Aven har va det vackra tempel.

Dagen avslutades i CHINA TOWN. Aven hit tog vi en flodbat. Tyvarr va inte den riktiga markanden oppen eftersom det pa mandagar ar kungens dag. Manga thailandare bar da aven fargen gul pa sina trojor. Hittade en grand med en massa matstand dar vi gick, vi va de enda turisterna. Har kunde ingen ett ord pa engelska...

Nar vi kom hem somnade vi till lite vilket ledde till att vi inte kunde somna pa kvallen. Att vi skulle upp vid 6 imorse for att se BANGKOK BY BIKE (www.bangkokbybike.com) gjorde inte saken battre. Efter att ha sovit knappt 4 timmar ringde klockan och det var dags att ga upp. Att se Bangkok med en cykel ar nog nagot man inte ens tanker tanken att man skulle kunna gora om man inte last om det eller hort nan annan gjort det tidigare. Ar en svensk man vid namn Arne som har kommit pa denna ide. Turen borjade vid 8 och vi var tillbaka dar vi startade runt 12.30. Pa denna tid hann vi cykla ca 2 mil, ata lunch och se en helt annan sida av Bangkok an den man som turist vanligtvis ser. Vi cyklade runt pa smavagar och kom nara lokalbefolkningen. Pa vagen tillbaka akte vi longboat en bit med cyklar och allt. Va inte varlden skonaste sadel och rumpan varkte en massa nar vi antligen hade avslutat turen.  Man skulle kunna tro att det skulle vara riktigt jobbigt att cykla runt i Bangkok, kanske framfor allt pga av den fruktansvarda varme som ar har, men det va inga problem alls. Visst kande man att det va varmt nar vi stannade till men inga problem alls annars, flaktade gott nar cykeln rullade, det gick i lugnt tempo och inga backar.

Det jag inte far glomma beratta ar att vi fick en liten overraskning nar vi kom fram till Arnes tillhal i morse. Va en kille redan dar och nar han presenterade sig visade det sig att han va fran expressen och skulle gora ett repotage som ska komma pa deras webbtv. Sa han cyklade med och filmade och fotade hela formiddagen. Han visste inte riktigt nar det skulle laggas ut, kunde bli snart eller innan nasta sasong, men skulle skicka ett mail om det senare. Ska lagga upp det har nar det kommer. Ska bli skoj att se da det inte fanns overdrivet manga mojligheter for oss att fota.

Som vanligt ar det natt problem med datorerna och pa denna funkar ej kameran sa ska ta en annan dator imorgon och lagga upp lite kort....

Imorgon ska vi besoka Bangkoks storsta shoppingcenter... Ska tydligen finnas ALLT dar.. sa ska passa pa att pricka av min shoppinglista da....

Ses snart!!

KRAMAR

Bangkok

Nu e vi tillbaka i Bangkok dar vi startade for nastan 2 manader sedan. Denna gang kanns allt mycket battre.  Vi bor pa ett fint och superstort hotell nara KoSan Road. Fint rum med AC och pa taket finns det en pool. Ar betydligt billigare med an vi trodde vi skulle hitta, vilket ger mer pengar over for shopping... : )

Ar verkligen helt galet med shoppingen, forstar att folk blir lite galna.... Igar gick vi en svang pa KoSan road, gatan dar ALLT finns... Kopte lite grann.. mer kommer det definitivt bli! (Speciellt efter flygresan igar da jag upptackte att ryggan vager mindre nu an nar jag akte fran sverige, trots allt jag redan kopt...) Efter lite shopping i varmen, trots att klockan va mycket, va vi tvunga att friska upp oss lite med farskpressad juice, svingott!

image270


Idag har vi vart pa Chatchuak Market. En marknad som ar varje helg. 15 000 stand och over 200 000 besokare har jag last.  Vi gick dar i ca 3 timmar sen rackte det for oss, dock hade vi sakert bara sett en pyttedel av allt... De gick att kopa allt fran tyger, prydnadssaker, koksredskap till djur... Vi tog lokalbussen dit. Sa himla skoj,spannande billigt mot att ta taxi.

image271

Idag har regnet hangt i luften, inte sa skoj egentligen nar man snart ska aka hem. Men anda otroligt skont, blir iaf lite lite behagligare ute da...


Patong beach

Har vart pa Patong beach idag, den storsta av stranderna i Phuket. Fullt med parasoll pa hela stranden, och vad man an onskade fanns det nan som hade att erbjuda det. Det enda som inte erbjods va massage.

En harlig dag med en massa sol och bad... Sista doppet blev ja dock lite forskrackt nar en krabba nop tag i min fot....

Imorgon blir det till att ga upp tidigt. Ska flyga upp till Bangkok och blir hamtade 6.00. Ar med lite blandade kanslor vi kommer flyga upp. Ska bli skoj med all shopping men e lite skrackslagen for den varme det kommer vara daruppe, inte ens natt hav som flaktar. Ska hitta ett hotell med AC (en lyx vi inte e bortskamda med) och pool (inte sa bortskamda med det heller....)

Om en vecka ar jag hemma i Sverige och Nynas. Kanns hur bra som helst att snart komma hem, langtar!

Parasailing

Dagen idag har spenderats pa Kata beach, stranden som ligger soder om Karon beach som vi bor pa. Det har vart mycket sol och bad. Har vart en helt sjukt varm dag, redan nar vi kom dit vid halv 11 gick det ej att ga pa sanden.

Sen vi kom till Thailand har ja vart lite smasugen pa att "flyga" parasailing och idag slog jag till. Va en spannande kansla. Tryggt nog hade man en local med sig daruppe sa man inte va helt sjalv. Jag satt fast som bara den medan har hangde fritt... Helt crazy... riktigt hogt upp va man och hade varldens utsikt, men det hade gott kunnat vara en langre tur att aka.

Skoj va det iaf!!

image269
Jag gor mig reda for uppfarden.


image268
Hogt uppe i det bla!

Phuket

Har vart i Phuket sen i lordags. Till skillnad fran de andra stallerna vi varit pa fanns har inga rumsraggare varken pa baten eller pa kajen. Fick tag pa en minibuss och landade tillslut pa Karon guesthouse, pa Karon beach. Ar ett mysigt stalle vi bor pa sa vi beslutade oss for att stanna dar hela tiden vi ar i Phuket.

Sanden pa Karon beach kanns som sno och den later som man gnuggar 2 frigolitbitar mot varanda, mycket speciell kansla. Har spenderat 3 dagar pa stranden, mycket harligt.

I so va vi pa Thaiboxning i Patong. Va skoj. Roligast ar ritualerna innan match sen sen hora hur local beter sig. Helt vilda, bara skrek och hejade. Va ganska lugna matcher, bara tva som blodde och en som inte fixa att stalla sig upp igen. Trodde det skulle va varre med tanke pa att sa gott som allt ar tilllatet. En blandning av boxning, brottning och karate skulle man kunna saga...

I ma va d  daligt vader sa vi akte in till Phuket stad. Tog en lokalbuss, va en lastbil ombyggd med saten pa flaket. Sjukt billigt, betalde 30 bath (ca 6kr) och resan va ca 2 mil lang och tog over 1 timme. VA inne i tva olika kopcenter, ett dyrt dar det bara va en massa turister och ett billigare och inte lika fint dar turister och local blandades. Gick pa bio pa kvallen inne i Phuket stad. Sag en thailandsk film med engelsk text. Den hette typ " summer time" pa engelska. Va riktigt daliga skadisar och dalig kvalite pa filmen men va skoj att se anda. De local som va dar skrattde en massa men sa skoj va den anda inte.... Va billigt med bio ocksa, ca 20 kr....

Igar kvall va vi ute i Patong. Kvallen blev tillslut bra. Blev lite negativa nar det bara va en massa thaitjejer och gamla vasterlandska man overallt.. och overallt va d strippshower. Satt pa en pub, formodligen den enda utan, och sen hittade vi typ den enda puben med local people, sa vi stannade dar. Hade skitskoj! Klockan gick fort och nar vi tittade till pa den va hon 4 pa morgonen sa vi beslutade att aka hem. Det som ar sa sjukt ar att de har oppet sa lange de har kunder.

Imorse blev det lite sovmorgon innan vi gav oss ivag till stranden igen.

Forstar nu att folk som bara varit i Phuket tidigare och som kommer till Koh Lipe tycker att det ar paradiset dar...
Ar det en sak som ar saker sa ar det att jag aldrig kommer atervanda till Phuket... Skoj att sett allt som alla sett nar de "alskar" Thailand, synd bara att det finns sa mycket annat, som verkligen ar thailand till skillnad fran denna turisthala! (inte sa positv till Phuket kanske....)

Inte manga dagar kvar nu innan vi aker upp till Bangkok sa kanner att ja maste passa pa att sola och bada sa mycket som mojligt!

Kramar


RSS 2.0