Plugg

Försöker plugga. Går sådär måste erkännas, e så sjukt segt att läsa artiklar från skolverket. Ska strax ta tag i Nationella Kvalitetsgranskningar 1998. Sen har ja en bok kvar med att läsa. På måndag är seminariet. Men eftersom ja jobbar nu fre-lö vill ja få gjort så mycket som möjligt idag.

Fick reda idag på vem ja ska ha som examinator på mitt examensarbete - Ann-Marie Folkesson..känns sådär eftersom det var henne jag hade värsta diskussionen med ang. en tenta för 2 år sen... Får hoppas det är glömt. Skulle vilja veta vem ja ska ha som handledare me, men det va inte klart... Den som väntar får se.... ;)

Idioter!!

Blåmärkerna på armen börjar försvinna...eller rättare sagt bli lite gulare. Men har fått flera blåmärken på foten nu me och har bara fått mer och mer ont i ryggen. Är alldeles stel och har svårt att vrida mig åt höger. Värst är när ja vaknar på morgonen efetr att ha legat still och sovit en hel natt. Jävla idioter är allt ja har all säga!!!

Csn

Imorgon kommer CSN, känns bra. Inte för att ja kanske är i ett jättestort behov av dem. Men de ska sparas till min och Mias resa. Så det känns bra att de kommer så man känner att man är en bit påväg med sparadet. Annars går det hittills helt ok med att inte handla en massa onödigt så d känns toppen, får hoppas hösten fortsätter så!!

Nu ska ja iväg och jobba, ska vicka i köket på montessorieförskolan...känns helt ok.

Ciao


Höstmys

Det känns verkligen att hösten är påväg. Även om solen lyser ute så är det inte den värmen. Ser fram emot hösten och allt höstmys, tända ljus och krypa upp i soffan med en bra bok. Eller varför inte en bra film...

3 år

Om ca 2 timmar har vi upprop för terminen, sista terminen... Helt sjukt att man gått och bott här i 3 års tid. Tänk när jag kom på första uppropsdagen. Åkte från Växjö på morgonen med en stor väska och inte inte visste vart ja skulle och inte heller vart jag skulle bo, hade inte fått någon bostad. Kommer till skolan och det visar sig att man har underbart snälla klasskompisar man får bo hos, tack! Mycket har hänt sedan dess, oerhört mycket! Men som sagt, nu är det sista terminen kvar...

dagen efter

Resultatet av gårdagen blev ett sugmärke, en blå överarm, uppskrapade fingrar och naglar och ömma tår. Men skoj hade ja iaf  och mår inte alls dåligt idag :)


Utmaningar

Två utmaningar som ska klras av under den närmast tiden och under hösten, ska bli spännande att se hur det går.

1) Läsa sista Harry Potter boken på engelska. Började igår och hittils gå det helt ok. fattar inte varenda ord men sammanhanget fattar ja iaf!

2) Leva snålt som sjutton så ja kan spara en massa pengar till våren och det äventyr som kommer hända då. På måndag får ja lön så kan väl säga att det är då denna utmaning börjar på riktigt! 

Lycka til!!

sista helgen

Ska gå till jobbet strax. Har bara 3 helger kvar och en vardag, känns skönt! På må börjar ju skolan igen, känns lite splittrat. Men mest ska d nog bli skönt att komma igång, få det sista gjort innan man är färdig lärare! Känns lite skrämmande att bara ha en termin kvar samtidigt som det ska bli ofattbart skönt!! Nee dax att fixa d sista och springa iväg.

Bye bye

Fullspäckad helg

Har en rolig och fullspäckad helg framför mig! Jobbar fre- lö. På lördag blir det en repris av förra årets lyckade sommarfest, kanske/förhoppningsvis med vissa förändringar... Söndagen ska spenderas på klassiskt bakisdags vis, i soffan med all bakismat man kan tänka sig, dock tänkte jag hoppa över den lilla detaljen att vara bakis ;)

Ser verkligen fram emot allt!!

Ciao


Riga

Klockan 5.05 ringde klockan i måndags morse. Trodde inte det var sant, skulle jag redan va tvungen att gå upp?! Men det var bara att ta ett djupt andetag och kliva ur sängen. Vid 6 åkte vi från Kalmar med sikte på  Nyköping och därifrån vidare mot Riga. När vi kör som bäst utanför Norrköping kommer det upp en skylt när det står Helsingborg... På nått sjukt sätt kom vi ut på motorvägen mot söder istället för norr... Men efter en fin vändning är vi åter påväg mot Nyköping. Trötta som sjutton står vi på flygplatsen och väntar på att få gå ombord på planet, ( tror ni inte att det pepe om mig me?!), sent som det va men tillslut får vi gå ombord. Resan över gick fort, tog bara knappt 1 timme...

Taxi till hotellt, en massa köer, taxichaffisen ringer en massa samtal så ett tag tror ja vi kommer bli kidnappade...
En mysigt och fint hotell kom vi allafall fram till tillslut, checkar in och kollar in rummet. Sen kommer nästa problem, koden till väskan verkar inte vara den jag trodde det var..hmm...vi försöker och försöker, skrattar lite samtidigt som vi på allvar börjar fundera över hur vi ska lösa detta. Ringer till Martin, han påstår att det är den koden vi försökt med, men vi lyckas inget vidare. Jag får gå ner till receptionen och fråga om de har nått vektyg jag kan låna för att knippsa sönder låset...tjejen fattar inte riktigt så på lettiska frågor hon en annan och sedan vidare till en annan medan de skrattar lite, man undrar ju vad de egentligen sa!! En sax blir jag erbjuden men tackar nej till den. Då kommer en man in på hotellet som de än engång berättar för vad jag lyckats med, men jag står där och känner mig dum. De ger honom en kniv och så följer han med upp på rummet. Är knappt jag kan hålla mig för skratt när jag kommer in till Anna. Efter ett tag får han iallafall upp låset och vi blev honom evigt tacksamma.
        Trötta som bara den var vi efter att ha klivit upp tidigt, så vi äter lite mat på "Lido" och sedan spelar vi bowling innan vi kryper ner till sängs.

                                                           

Frukostbuffén på hotellet va väl inte den bästa men lite fick man iallafall i sig. Sen tog vi spårvagnen in till gamla stan och spenderade tisdagen där. Tur &retur med spårvagn kostade ca 8 kronor, riktigt billigt! Va inne på en marknad, hur stor som helst! Vi var också uppe i ett högt hus med utsikt över hela Riga!

                       

                           


Roligast denna dag måste ändå vart när vi såg en reklamaffisch för en konsert de skulle ha i Riga, känenr ni igen vem det är???    
                                                                   

Även denna kväll åt vi mat på "Lido". Denna gång dock på en annan restaurang. Lido är en restaurang kedja, med buffe, man tar den mat man vill ha och sedan betalar men för det man valt... Riktigt smart idé, fanns hur mycket som helst att välja på.

En skitskoj resa, tack Anna!!


ger upp

Nee...pallar verkligen inte detta måste, när man måste göra klart en sak på en dag, är inget som funkar för mig. Får se om ja gör uppgiften senare, måste nog göra det. Får se vad som händer då, om ja måste betala kåravgiften igen...får ta en diskussion med högskolan i Kristianstad då...

Hemma igen

Nu e ja hemma igen efter mitt besök i Nynäs och på Gotland. Hade det riktigt mysigt på Gotland, bara umgicks med familjen, badade, spelade minigolf (fick 47 poäng..bra va?!) och myste!

Sitter och försöker göra sista uppgiften på sommarkursen! Blir verkligen galen, hatar den och fattar inte ett skvatt. Men vill verkligen göra klar den för tror den är väldigt br att ha på pappret sen! Sen e d så idiotiskt att vi måste göra klart den denna veckan annars får vi tydligen betala om kåravgiften, vad det nu e för fult påhitt från högskolan i Kristianstad.. blir verkligen galen!!!!


Nynäs

Nu e man då hemma i Nynäs. Är skönt och skoj att va hemma lite, träffa en massa vänner.

I lö när ja kommit hit blev d fest. Va många som bott/bor i Kalmar som va här så d va skoj, Mia, Anna, Micke, Jönsson, Simon och jag. Blev lite av en Karatefylla för vissa :) Ja va iaf ute en sävng på Telegrafen. Va rätt skoj, träffade lite gamla vänner som man inte sett på åratal. Glömde visst betala inträde när jag kom dit, staplade bara rätt in, förbi vakter och entrepersonal...men lite får de ju skylla sig själva, man kan ju ha ett litet litet bord innanför dörren och sen om d inte kommer och säger till mig att ja måste betala så e d faktiskt upp til dem!!

I sö mådde varken ja eller Mia så bra, värst va d nog för Mia, vilket vi alla kan förstå :) När vi piggat till något sådär åkte vi upp till Arena och åt lite bakismat. När Mia åkt hem gick ja ner till Niksta camping där Anna med familj bodde så spelade vi lite minigolf, inte världens bästa banor men skoj va d ändå! På kvällen kom Åsa förbi en stund, va länge sen vi sågs så d va superskoj!!

Imorgon bär det av till Gotland, ska bli skoj och ja hoppas verkligen på fint väder!!

Dags nu att göra nått vettigt av denna dag med!!

Ciao


stadsfest

Igår börjar stadsfesten här i Kalmar. Vi gick ner på stan för att kolla Rix festivalen och se om det var några vi kände på stan. Men icke icke...va sjukt trisst. Nått jäkla "husband" till Rix spelade och spelade..höll på nästan en timme så vi beslöt oss för att gå därifrån. Gick upp till Anna ist och hade det trevligt.

Om en stund ska jag iväg till jobbet, slutar 11 imorgon och sen bär det av hem till Nynäs för att på tisdag åka vidare till Gotland. Ska bli jätteskönt att komma hem lite, känner att ja behöver det!

C U

:(

Allt är grått, grått grått...när ska solen titta fram igen?

Våren 2008

Funderar oerhört mycket vad jag ska göra till våren när skolan är klar. Vill verkligen inte plugga mer, förmodligen är det inte så lätt att få jobb som lärare här till våren och vet inte heller riktigt om jag vill börja jobba på engång. Känns som man är fast då och bara kommer jobba resten av sitt liv. Kommer med all sannolikhet åka från Kalmar ett tag. Är så trött på stan, det har inte så mkt mer att ge mig. Förhoppningsvis blir det att åka utomlands under våren, skulle vara hur skoj som helst. Jobba lite där man får jobb och bara ha en massa roligt. Pratade med Mia igår..får se hur det blir men jag hoppas :)

Ciao


Tänkvärt

1. Åtminstone 2 personer i världen älskar Dig så mycket att de
skulle dö för din skull.

2. Åtminstone 15 personer älskar Dig på något sätt.

3. Den enda anledningen till att någon hatar Dig är att de skulle
vilja vara precis som Du.

4. Ett leende från Dig kan ge lycka till vem som helst, även om de
inte känner dig.

5. Varenda kväll tänker någon på Dig innan den somnar.

6. Du betyder allt för någon.

7. Om det inte vore för Dig, skulle någon inte leva nu.

8. Du är speciell och unik.

9. Någon som Du inte ens vet existerar, älskar Dig.

10. När Du gör ditt livs största misstag, kommer det något gott ur
detta med.

11. När Du tror att hela världen vänt ryggen åt Dig, titta en gång
till, det är troligtvis Du som vänt världen ryggen.

12. När Du tror att Du inte har den minsta chans att få som Du
vill, får Du det inte heller. Men om Du tror på Dig själv, förr eller
senare, får Du exakt som Du ville.

13. Kom alltid ihåg komplimanger Du fått, glöm alla otäcka gliringar.

14. Tala alltid om vad Du tycker om folk till dom. Du mår mycket
bättre om dom vet.

15. Om Du har en underbar bästa vän, ta Dig tid att låta vännen
veta att denne är underbar.

4 timmar

Vaknade för en stund sen... Jobbade i natt, ett härligt 26 timmars pass. Ovanför vår lokal vistas Kalmarsundsdansarna. På helgerna, speciellt lördagarna nu i sommar, hyr de ut sin lokal till bröllop och andra fester av olika slag. De säger då åt de som hyr att att det är ett korttidsboende under och att vid 01.00 måste de vara tysta och musiken ska stängas av. Nu är det ju så att när man festar och fått i sig lite alkohol är det lätt att omdömet stängs av och det verkar inte bättre än att det är så för alla som hyr denna lokal. Tyvärr är det så med att de är väldigt lyhört och man hör allt uppifrån smo att de skulle vara i samma rum som en själv. I natt slutade de festa vid 04.10 och innan dess gick det inte att somna in. Detta resulterade i en vädigt trött Lina efter att bara sovit drygt 3,5 timme ( sover i vanliga fall minst 8), så när jag kom hem var det bara att äta lite lunch och sen krypa ner i sängen och spendera de närmaste 4 timmarna sovandes. Nu är jag pigg och redo för vad resten av kvällen har att erbjuda :)


Badrum

Pappa ringde igår...han har fixat en duschlist, så nu åker badkaret ut när de kommer på besök i september :) Riktigt gött ska d bli. Vi badar ju ändå aldrig i badkaret så det står bara och tar plats...längtar!!!

Är ledig idag, riktigt skönt..har vart lika segt varje dag på jobbet denna vecka, bara en ungdom på flera personal. Ska jobba morgon me, då kommer det iallafall komma fler så det blir bra!

Nu ska ja ta och njuta av min lediga dag!!!


Förresten..Nya mobilen är skitsnygg, e super nöjd!!!

Sönderbiten

Var nere vid Kalmarsundsparken och grillade, spelade kubb och drack vin igår. Va en mycket trevlig kväll!! Dock är inte mina ben så vackra idag..helt sönderbitna alla alla jädrans mygg!! Kliar gör det också, en massa!!

sol

Äntligen vaknar man en morgon och solen skiner in i fönstret :) Man blir så glad, allt känns mycket lättare!! Om vädret håller i sig blir det grillning och kubb ikväll!

Har förresten fått min nya mobil, fick den förra veckan men va tvungen att beställa nytt simkort. Fick det igår så nu funkar den utmärkt, är så fin!!

Nee dax att göra sig iordning för en dag i solens tecken!

RSS 2.0